'TO JE KORAK NAPRIJED' / Demokrati i republikanci zajedno predstavili nacrt zakona o oružju u Americi

Image
Foto: Profimedia

'Ovaj dvostranački zakon o sigurnosti oružja je napredak i spasit će živote', kazao je vođa većine u Senatu

22.6.2022.
8:01
Profimedia
VOYO logo

Američki senatori, predstavnici obiju stranaka, predstavili su u utorak nacrt zakona o ograničavanju pristupa vatrenom oružju.

Ovaj tekst "koji podržavaju članovi obiju stranaka je korak naprijed i spasit će živote. Iako to nije sve što želimo, ovaj zakon je hitno potreban", rekao je Chuck Schumer, vođa demokrata u Senatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnici su rekli da će vjerojatno prvo proceduralno glasovati o paketu u utorak navečer, nakon što su premostili razlike u pitanjima koja uključuju pobačaj, zakone o crvenoj zastavi i obiteljsko nasilje.

"Vjerujem da ćemo ovog tjedna donijeti zakon koji će postati najznačajniji dio zakonodavstva protiv nasilja oružjem koje je Kongres usvojio u 30 godina. Ovo je napredak. I što je još važnije, to je dvostranački napredak", kazao je senator Chris Murphy, vodeći demokrat u pregovorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj dvostranački zakon o sigurnosti oružja je napredak i spasit će živote. Iako to nije sve što želimo, ovaj zakon je hitno potreban", rekao je Schumer, vođa većine u Senatu.

Schumerov republikanski kolega, vođa manjine Mitch McConnell, opisao je zakon kao "paket zdravog razuma" u izjavi u kojoj obećava vlastitu potporu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je Senat od 100 mjesta ravnomjerno podijeljen, za usvajanje zakona trebat će potporu najmanje 10 republikanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo