njemačka u šoku / Detalji šokantnog događaja: '40-godišnjak koji je dijete gurno pod vlak ima troje djece'

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

Osmogodišnji dječak je poginuo. Muškarac je Eritrejac iz Švicarske

30.7.2019.
14:30
AP Images
VOYO logo

Eritrejac koji je u ponedjeljak na glavnom kolodvoru u Frankfurtu pod vlak gurnuo majku i osmogodišnje dijete pri čemu je dječak poginuo, i sam je trostruki otac i od 2006. živi u Švicarskoj, priopćilo je državno odvjetništvo u Frankfurtu na Majni u utorak.

„Osumnjičeni 40-godišnji Eritrejac trostruki je otac s prebivalištem u Švicarskoj i nije bio pod utjecajem droga ili alkohola. Protiv njega je podignuta optužnica zbog ubojstva“, priopćila je Nadja Niesen iz Državnog odvjetništva u Frankfurtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasti polaze od toga da je u pitanju psihičko oboljenje osumnjičenog koji se dosad nije izjasnio o eventualnom motivu.

„Daljnja vještačenja bi trebala dati precizniju sliku o psihofizičkom stanju počinitelja“, priopćila je Niesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je nadalje priopćeno, osumnjičeni nije poznavao osmogodišnju žrtvu, majku žrtve kao ni treću osobu, 78-godišnju ženu koju je također pokušao gurnuti pod nadolazeći vlak.

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer prekinuo je odmor i trenutačno se savjetuje sa sigurnosnim povjerenicima saveznih pokrajina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko političara je zatražilo više sigurnosne standarde na kolodvorima poput uvođenja dozvole ulaza na perone samo za osobe koje posjeduju kartu.

Njemačke željeznice, međutim, smatraju da bi takve mjere, s obzirom na više od 5600 kolodvora i željezničkih postaja u Njemačkoj, stajale državu milijarde, uzrokovale bi gužve i na kraju ne bi jamčile potpunu sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Njemački sindikat policajaca (GdP) ocijenio je da ni više policijskog osoblja na kolodvorima ne bi moglo spriječiti takvo zlodjelo.

Potpredsjednik GdP-a Joerg Radek je istodobno upozorio i na moguće ponavljanje ovakvih zločina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački mediji su prije toga osumnjičenog spominjali u kontekstu scene krijumčara droga u blizini frankfurtskog glavnog kolodvora koja je u rukama bandi iz Eritreje i Somalije, ali se zasad ne zna zašto je osumnjičeni s prebivalištem u Švicarskoj boravio u Frankfurtu.

Za utorak poslijepodne u Frankfurtu je zakazana komemoracija za ubijenog dječaka, a njegova smrt u medijima je izazvala brojne rasprave o odnosu prema izbjeglicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo