hvale vrijedan podvig / Dina Levačić postala prva Hrvatica koja je preplivala puni krug oko Manhattana

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Ovo preplivavanje je početak projekta Trostruka kruna u sklopu kojeg je postala prva osoba iz Hrvatske koje je otplivala oko Manhattana

27.6.2017.
13:39
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Dina Levačić je u nedjelju, 25. lipnja 2017. postala prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala cijeli krug oko Manhattana (46km).

Plivala je od južnog rta, u čijoj blizini su nekada bile srušene zgrade Svjetskog trgovačkog centra, uz East river, rijekom Harlem i na kraju kroz rijeku Hudson. Pritom je prošla ispod 20 mostova koji povezuju Manhattan s ostalim dijelovima New Yorka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dina je krenula nešto prije 9,00 sati po lokalnom vremenu, po East riveru i Hudsonu je sve išlo bez problema, s tim da je u tom dijelu trebalo paziti na ćudljive riječne struje na koje su upozorili organizatori. Nakon ulaska u rijeku Hudson, vrijeme se naglo pogoršalo, digao se vjetar i valovi koji su dosta otežavali plivanje. No, uz dosta poteškoća, Dina je završila svoje plivanje na mjestu odakle je i krenula, a njeno službeno izmjereno vrijeme je 7:33:50.

Ovo preplivavanje je početak projekta Trostruka kruna u sklopu kojeg je postala prva osoba iz Hrvatske koje je otplivala oko Manhattana, prva koja će otplivati od otoka Cataline do Los Angelesa (34km u kolovozu) i prva Hrvatica koja će plivati preko La Manchea (34km u rujnu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova 21-godišnja studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu rodom je iz Mravinca kod Solina i članica je Kluba daljinskog plivanja Split. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo