orginalni Trump i talijanski Bandić / Direkt ima reportažu o pohodu Berlusconija na mjesto predsjednika, Rakić: 'Ja ga ne bi skroz otpisala'

nakon što je zbog svih afera službeno izbačen iz političkog života, opet se vratio i opet je zvijezda, prije tri godine na kongresu pučana u Zagrebu bio je rado viđen gost

13.1.2022.
23:00
VOYO logo

Koliko je puta zadnjih godinu dana Silvio Berlusconi završio u bolnici, čovjek bi mislio da je narušenog zdravlja. Ali prevario bi se. Jer 85-godišnji Silvio grabi prema mjestu talijanskog predsjednika. Izabire ga parlament, a desni blok podržava Berlusconija. Polako, ali sigurno skuplja zastupnike na svoju stranu, i to tako što ih jednog po jednog zove telefonom, kao vjeverica koja skuplja lješnjake, pišu talijanski mediji koji sve zovu operacija vjeverica.

Rugali su mu se i smijali Sarkozy i Merkel, ali oni su otišli, a evo njega opet i još, mudro piše Inoslav Bešker u Jutarnjem Listu. A čovjek koji je osuđen zbog mita, utaje poreza i seksa s maloljetnom prostitutkom, dotle na društvenim mrežama objavljuje sretne fotografije sa svojom novom djevojkom. Ona ima 32 godine, lani je prekinuo s bivšom jer je s 34 bila prestara njega. To je potencijalni novi talijanski predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Originalni Trump, talijanski Bandić, bunga-bunga premijer, osuđeni zatvorenik o kojem su napisane knjige, snimljeni dokumentarci, serije, filmovi. Sad želi biti predsjednik. Talijanski mediji standardno prenose svaku njegovu novu riječ jer uvijek je na rubu.

"Prenosim vam najsrdačnije pozdrave iz SAD-a od jednog momka koji se zove. Kako se ono zove? Kako ono? Jedan lijepo preplanuli momak. Ah tako je, Barack Obama!", izjavio je Silvio Berlusconi, bivši talijanski premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
pati zbog posljedica zaraze /

Berlusconi napustio milansku bolnicu nakon pet dana hospitalizacije

Image
pati zbog posljedica zaraze /

Berlusconi napustio milansku bolnicu nakon pet dana hospitalizacije

Fotografiju svoje 53 godina mlađe djevojke ponosno je objavio za Božić na Instagramu. I ona je dio njegove kampanje. Operazione Scoiatolo puni naslovnice. Scoiatolo odnosno Vjeverica ima samo jedan cilj. Silvio Berlusconi zove osobno svakog zastupnika iz svih talijanskih općina, lobira za sebe, skuplja ih kao lješnjake.

"Ja ga ne bi skroz otpisala iako prema anketama oko 50 posto Talijana smatra da bi to bilo skandalozno da ga izaberu za predsjednika, uvredljivo", kazala je Mirjana Rakić, politička analitičarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od tih Talijana je i Luigi koji radi u talijanskoj trgovini i ne želi baš pričati o Berlusconiju jer nije fan. Gazda, Talijan porijeklom, objašnjava nam da karizma kroji zaborav.

"Utaja poreza, povezanost s mlađahnim curama... Očigledno ga narod voli. Ima tu karizmu. On je klasični Talijan pun energije", rekao je Vanja Kamalić, vlasnik trgovine s talijanskim proizvodima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je premijer u tri odvojena razdoblja, na toj poziciji, dulje nego itko od drugog svjetskog rata. Bio je vlasnik Milana 30 godina, još uvijek je većinski vlasnik medijskog carstva Mediaset, Forbes procjenjuje njegovo bogatstvo na 8 milijardi dolara. U zadnjih 10 godina vuče se po sudovima više od Ive Sanadera.

Osuđen je zbog seksa s maloljetnicom, potkupljivanja zastupnika, utaje poreza zbog čega je i dobio 4 godine zatvora, ali nije završio u ćeliji, izvukao se na društveni rad. Od razotkrivanja njegovih bunga-bunga orgija prošlo je 10 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Italija je bila toliko zasićena, prezasićena sa svim tim informacijama iz sata u sat, sa svim tim mladim curicama, ali sad nakon toliko godina i svega onoga što je bilo zadnje dvije godine, to ljudima kao da uopće ne pada napamet, želim reći da percepcija Berlusconija u javnosti više nije vezana isključivo za sve te situacije", kazala je Nela Sršen, liječnica sa Sveučilišne bolnice Padova.

I nakon što je zbog svih afera službeno izbačen iz političkog života, opet se vratio i opet je zvijezda, prije tri godine na kongresu pučana u Zagrebu bio je rado viđen gost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On sebe smatra genijalnim političarom, kojem bi zato sad pred kraj njegove karijere bilo jako dobro da odradi mandat predsjednika jer to nije samo počasna funkcija jer on rješava krize, odlučuje o premijeru", izjavila je Rakić.

Ipak nije glavni favorit za predsjednika, prema anketama ispred njega je Mario Draghi, ali Draghi je aktualni premijer. Premijer kandidat za predsjednika. Da. Zvuči čudno, ali takva je talijanska politika. Zna to i vječni Silvio i baš zato se pokušava ugurati u utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo