PRIČA O GEORGEU SOROŠU / Direkt je proučio Sorošev manifest protiv Kine, Rusije i AI-a i istražio zašto je on 'demon desnice'

Invazija je mogući početak 3. svjetskog rata i naša civilizacija možda neće preživjeti, upozorava milijarder, glavni mecena otvorenog društva svijeta

25.5.2022.
22:48
VOYO logo

Jedini način da sačuvamo civilizaciju je da porazimo Putina. To je najvažnija stvar. Tako završava zanimljiv tekst koji je napisao George Soroš, a o kojem priča cijeli svijet. Poznati milijarder filantrop tumači da su Rusija i Kina ogromna prijetnja svim drugim zemljama, kao i umjetna inteligencija. Koja pomaže represivnim režimima, i ugrožava otvorena društva. Jedini je problem što je posljednjih godina za mnoge autor tog teksta, George Soroš, ultimativni zlikovac koji ugrožava društva. Babarogom se plaše mala djeca, Sorošem se plaše birači. Soroš - i Skorin, Ivan Skorin.

Šeficu komisije, šefa NATO-a, Billa Gatesa i sve ostale moćnike koji su ovih dana u Davosu čujemo često, ali 92-godišnjeg milijardera ne. I zato kad govori svi slušaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Invazija je mogući početak Trećeg svjetskog rata i naša civilizacija možda neće preživjeti", izjavio je Soroš.

Velik dio Soroševa manifesta je o Kini. Prebrz razvoj umjetne inteligencije nadzora hrani kineski totalitarizam. Zbog straha od gubitka vlasti Xi provodi covid torturu. Zbog toga će se urušiti gospodarstvo Kine. Ima tajni pakt s Putinom, unaprijed mu je dao dozvolu za invaziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

/embed

"Njih dvojica provode strahovladu i posljedično donose zapanjujuće pogreške", dodao je Soroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogriješila je i Angela Merkel smatra Soroš, kad je toliko pogodovala Putinu, a sada suočena s ratom Europa mora zbiti redove i primiti čim prije i države zapadnog Balkana, pa i Gruziju, Moldaviju, ali i Ukrajinu u Uniju.

"Jer oni bore našu borbu i imaju stvarno dobre šanse za pobjedu", kazao je Soroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi dobro da ono što Soroš govori da nas to upozori jer je on dosad u svojim procjenama bio relativno dalekovidan", kaže povjesničar Tvrtko Jakovina.

Obogatio se upravljanjem investicijskim fondovima, težak je osam milijardi dolara, ali nije planetarno poznat zbog toga, već zbog zaklade Otvoreno društvo koju pokreće 80-ih i koja i danas financira liberalne udruge diljem svijeta. Pa i kod nas. Što je stvorilo paranoju. Još 90-ih Bad Blue Boysi su bili prozivani kao Soroševi plaćenici. Soroš je kriv i za narančastu revoluciju u Ukrajini i za migrantsku krizu. Trump ga je prozvao da financira Antifa anarhiste u Americi, Putin da se petljao u izbore u Americi. Da, Putin je prozvao Soroša zbog petljanja. I naravno Soroš je stvorio i koronu. Tomašević i njegova ekipa? Soroševci – tako ih vidi desnica. Ali i ne samo oni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijeli establišment Ukrajine je rezultat", kazuje Igor Peternel iz Domovinskog pokreta.

Na pitanje je li i Zelenski Sorošev projekt odgovara da je jedan od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto je Soroš takva babaroga, demon desnice?

"Pa nije on demon on se pravi demonom, a mi samo objašnjavamo George Soroš politike kojima se ide to su već dobro znane zelene politike, održivi razvoj, pro choice", kazuje Peternel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je loše?

"Pa nije to loše, ali to ima svoj početak i kraj", kazao je Peternel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošli tjedan na skupu američkih republikanaca u Budimpešti i Orban je morao spomenuti svog najdražeg neprijatelja. Čiji je u mladosti sam bio stipendist.

"Ljudi Georga Soroša zagovaraju otvoreno društvo, a žele izbrisati naš Zapadnjački način života koji toliko volimo", kazao je mađarski premijer Viktor Orban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki strani utjecaj koji izvana dolazi s novcem i zagovara vrijednosti koje slabe domaće autokrate koji u tom smislu ne mogu utjecati na nečije sudbine, na nečije obrazovanje, na neka radna mjesta to je nešto što autokrate plaši", odgovara povjesničar Jakovina na pitanje kako je postao ultimativni zlikovac.

Babarogom se plaše mala djeca, Sorošem se plaše birači, a sad Soroš cijeli svijet plaši krajem civilizacije. Jedini način za opstanak čovječanstva, je kaže, poraziti Putina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo