o sudbini rafinerije / Direktor Ine komentirao: 'Nikome nije drago zbog otkaza radnika, probat ćemo u Ini pronaći mjesta za 40 otpuštenih'

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

'Imamo dvije rafinerije koje rade s pola kapaciteta, a sve tržišne okolnosti su se promijenile. Mi imamo proizvodnju i prodaju jedne rafinerije, a troškove dvije'

29.1.2018.
10:20
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Direktor strateškog razvoja i procjena Ine, Hrvoje Glavaš u gostovanju za N1 je komentirao situaciju u toj kompaniji, kao i sudbinu rafinerije Sisak.

Tako je kazao da je zatvaranje samog postrojenja FCC dio šire slike onoga što se događa u Ini te da Inine rafinerije godinama stvaraju velike gubitke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo dvije rafinerije koje rade s pola kapaciteta, a sve tržišne okolnosti su se promijenile. Mi imamo proizvodnju i prodaju jedne rafinerije, a troškove dvije", kazao je Glavaš.

Nadodaje da je cilj optimizirati cijeli rafinerijski sustav jer kao cjelina gubi značajan novac, točnije, stotine milijuna kuna godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad govorimo o tome što sindikati govore - možemo povući paralelu s jednim sustavom koji je bitno manje kompliciran od Ine. Primjerice, u pekari, ako proizvodite kruh i on vas košta četiri kune, a prodate ga za pet, na prodanih sto komada dobijete sto kuna. Je li tih 100 kuna dovoljno da plati najam, ljude i ostalo?" rekao je pa ustvrdio: "Upravo se to događa u sisačkoj rafineriji".

Novost je da će sekundarna postrojenja u Sisku raditi kontinuirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče otpuštanja, kazao je da nikome nije drago da dolazi do toga i da je to zadnja mjera, ali kaže da odluka je takva donesena na razmatranje da tih 40 radnika jest višak. 

"Probat ćemo u Ininom sustavu naći mjesto za njih, ako ne, onda će im se ponuditi otpremnine, koje će biti iznad hrvatskog prosjeka", rekao je Glavaš. Nadodaje da MOL nema nikakve veze s tim, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo