pronađen u logoru / Dječak kojeg je otela majka islamistica i odvela u Siriju vraćen je ocu: 'Bio je nepovjerljiv'

Image
Foto: Shutterstock

Majka ga je odvela i priključila se Islamskoj državi, akciji vraćanja pomogla je Albanija i Međunarodni Crveni križ i Crveni polumjesec

8.11.2019.
13:20
Shutterstock
VOYO logo

Alvin Berisha, 11-godišnji dječak kojega je prije pet godina otela i odvela u Siriju njegova majka islamistica, vraćen je u Italiju u petak i ponovno spojen s ocem i dvjema sestrama.

Majka je poginula u sirijskom ratu

"Misija obavljena. Alvin je kod kuće u Italiji", napisala je u tvitu talijanska policija, uz fotografiju dječaka na rimskome aerodromu Fiumicino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Berisha je živio in Barzagu, gradu oko 50 kilometara sjeverno od Milana, do prosinca 2014., kad ga je majka odvela u Siriju gdje se priključila terorističkoj skupini Islamskoj državi (IS).

Ranije ove godine njegov otac je primio poruku Međunarodnog Crvenog križa u kojoj se kaže da je dječak pronađen u logoru Al-Hol na sjeveroistoku Sirije, u kojemu su zatočenici i njihovi rođaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ondje kao siroče, jer mu je majka poginula u sirijskome ratu.Talijanske vlasti pokrenule su misiju da se dječak vrati, potaknute tv programom koji je objavio priču. U tome su pomogli Albanija i Međunarodni Crveni križ i Crveni polumjesec.

"Dječak, koji govori arapski i albanski, ali ne više talijanski jer ga je zaboravio, bio je nepovjerljiv, no uvijek se smiješi i snalazi se", rekla je policijska dužnosnica Maria Jose Falcicchia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo