Snalažljiv i hrabar / Dječak spasio baku od utapanja s pomoću videa s YouTubea: 'Uhvatila me panika, ali je trebala pomoć'

Image
Foto: Shutterstock

Kada je bio uvjeren da je baka na sigurnome, otrčao je do susjedove kuće i zatražio pomoć

14.1.2020.
17:22
Shutterstock
VOYO logo

Devetogodišnji dječak spasio je baku od utapanja u kadi koristeći vještine koje je naučio na YouTubeu.

Kian Aliffe 2. siječnja 2020. bio je na čuvanju kod bake Angele Jones u njezinu domu u Južnom Walesu kada je čuo tihi, čudni zvuk iz kupaonice na katu premda je djelomično gluh te je imao slušalice na ušima, prenosi Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječak je našao baku kako pluta u vodi otvorenih očiju nakon što je pretrpjela napadaj.

Kian se sjetio videa s društvene mreže YouTube u kojem se djevojčicu spašava od utapanja u bazenu i zaključio da mora podići bakinu glavu iznad vode i ispustiti vodu iz kade kako ne bi ponovno potonula. Kada je bio uvjeren da je baka na sigurnome, otrčao je do susjedove kuće po pomoć prije nego što je pozvao Hitnu pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospođa Jones se trenutno oporavlja u bolnici.

Kianova majka Hailey Davies je na mjesto nesreće stigla kada i vozilo Hitne pomoći. Ugledala je Kiana kako sjedi ispred kuće, a kada ga je pitala što radi, odgovorio je da čeka Hitnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnogi odrasli ljudi ne bi znali što učiniti, ja bih se slomila pa je činjenica da je ovo sve napravio sam i da nije paničario... to je nevjerojatno", rekla je Kianova majka i dodala kako je situacija posebno neobična jer je Kian djelomično gluh, a usto je imao i slušalice na ušima.

"Stalno mu govorim da se skine s interneta, ali je rekao da je znao što treba učiniti samo zato što je na internetu pogledao video", objasnila je majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uhvatila me panika, ali sam znao da treba pomoć pa sam pokušao pronaći nekoga tko mi može pomoći i nazvati Hitnu", rekao je Kian.

Prvo je kucao susjedu na vrata, ali se nitko nije oglasio. Potom je nazvao Hitnu pomoć, a zatim majku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj je kasnije saznala da je gospođa Jones imala nakupine tekućine u mozgu, koje su najvjerojatnije uzrokovale napadaj.

Liječnici su rekli da je situacija mogla biti strašnija da Kian nije bio tamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema sumnje da je Kian spasio život mojoj majci. Da nije bio tamo i da nije znao što treba učiniti, bojim se zamisliti što bi se dogodilo", rekla je Kianova majka, a prenosi Daily Mail.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo