Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
VIDEO Odletio za Bliski istok

Đokovića na let za Dubai ispratili policija i Ivanišević. 3 godine ne smije nazad, mora platiti pola milijuna dolara

Dejan Lovren ne može prihvatiti da je Novak Đoković protjeran, tenisač Miomir Kecmanović najavljuje 'osvetu'. Ali, većina Australaca slavi zbog odluke suda

Image
Foto: RTL
Andrijana Čičak Božić/ 16.1.2022. u 18:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Novak Đoković morao je napustiti Australiju nakon što je Savezni sud u Melbourneu odbio njegovu žalbu i podržao odluku ministra imigracija za ukidanjem vize, budući da prvi tenisač svijeta nije cijepljen. 

Tročlano sudsko vijeće jednoglasno je odlučilo o deportaciji kojom se Đokoviću zabranjuje i ulazak u Australiju iduće tri godine, a mora platiti i odštetu. Srpski državni vrh ogorčen. Andrijana Čičak Božić za RTL Danas.

Ovo je kraj sage Novaka Đokovića u Australiji. Pod policijskom pratnjom u zračnoj luci u Melbourneu. Nakon što je meč za vizu izgubio, prvi tenisač svijeta odletio je za Dubai vrlo razočaran:

"Uzet ću neko vrijeme za odmor i oporavak, prije nego što se ponovno oglasim. Iznimno sam razočaran odlukom suda (...) Nije mi drago što je proteklih tjedana fokus bio na meni i nadam se da se svi sada možemo usmjeriti na igru i turnir koji volim." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Ne žele ga u svojoj zemlji

Istraživanje: Skoro tri četvrtine Australaca želi da vlasti protjeraju Đokovića što prije, odnosno odmah

Prije toga nakon više od 4 sata Savezni sud u Melbourneu prihvatio je argument australskog ministra da je Đoković zdravstveni rizik i da ga se deportira, kao i da mora platiti odštetu, prema srpskim medijima pola milijuna dolara. 

James Allsop, sudac: "Sud nalaže da se žalba odbije na trošak tužitelja."

Upravo se čita

Sve su to ispred pratili i vjerni Đokovićevi obožavatelji...

Mina Zogović, Melbourne: "To je sramotno. Kako je prvi sud presudio u njegovu korist, a sada je presudio protiv njega? Sve je to politika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

No, ni tuga nije dugo trajala, pa je potpora nastavljena u već poznatom ritmu, zaplesalo se u kolu.

Australci pak zadovoljni, o čemu svjedoče naslovnice novina i izjave građana.

Kyle Thompson, Melbourne: "Protiv sam da ostane, mislim da je prekršio zakon, prekršio ograničenja."

Đokovićev odlazak posebno je pozdravio australski premijer: "Australci su podnijeli mnogo žrtava tijekom pandemije i s pravom očekuju da ćemo štititi rezultat tih žrtava. Sada je vrijeme da se vratimo tenisu i uživamo u Australian Openu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Odmah je na to odgovorio srpski predsjednik Aleksandar Vučić: "Bukvalno lov na vještice. Misle da su ovime ponizili Đokovića, oni su ponizili sebe, a Đoković može uzdignute glave vratiti u svoju zemlju."

Beograd je Australce optužio i da lažu, premijerka Srbije Ana Brnabić: "Nevjerojatno mi je bilo da vidim brutalne laži i Australiji, od strane predstavnika države koji kaže da je vakcinacija u Srbiji ispod 50 posto."

Upravo zbog necijepljenja Đokoviću je viza i ukinuta, iako ju je u 
početku dobio na temelju medicinskog izuzeća. I dok je u pravnoj bitki bio malo legalno, malo nelegalno u Melbourneu, saznalo se da je u prosincu prema nalazima prebolio koronavirus, a dok je bio pozitivan, fotografirao se s djecom, pa čak i odradio intervju. 

Da je deportiran ne može prihvatiti hrvatski nogometaš Dejan Lovren, koji uz potporu Đokoviću, dramatično zaključuje Australija je pala. Srpski tenisač Miomir Kecmanović najavljuje osvetu na terenu. Britanski voditelj pak Đokovića naziva varalicom, lažovom i antivakserskom ikonom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon svega Novak Đoković izgubio je priliku da se bori za 21. grand slam titulu, desetu u Australiji i ulazak u povijest tenisa, a pitanje je hoće li ostati i broj jedan. I dok je njemu smrknulo, osvanulo je 150. igraču svijeta Talijanu Salvatoreu Carusou, koji je na Australian Open pozvan kao njegova zamjena. 

Cijeli prilog iz TV emisije RTL Danas pogledajte ovdje:

Andrijana Čičak Božić/ 16.1.2022. u 18:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba