stabilnost regije / Đukanović čestitao Plenkoviću: 'Hrvatska i Crna Gora služe kao primjer dobrosusjedskih odnosa'

Image
Foto: AP

'Crna Gora i Hrvatska mogu svima u regiji i u širem okruženju služiti kao primjer dobrosusjedstva' stoji u čestitci Mile Đukanovića novom hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću

20.10.2016.
18:00
AP
VOYO logo

Crnogorski premijer Milo Đukanović čestitao je u četvrtak novom hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću, ističući da su Hrvatska i Crna Gora primjer dobrosusjedskih odnosa na jugoistoku Europe unatoč 'nemilim događajima iz prošlosti i nekim nerješenim pitanjima'.

"Vjerujem da će nova vlada uspjeti odgovoriti sve brojnijim izazovima i da za Hrvatsku dolaze bolji dani, što će pozitivno uticati i na stabilnost cijele regije. Mi u Crnoj Gori se posebno radujemo tome, jer smo maksimalno posvećeni integraciji u NATO i EU, gdje nas Hrvatska čeka kao već uvažena članica“, navodi se u čestitki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đukanović je zahvalio Hrvatskoj za konkretnu političku i tehničku podršku u pregovaračkom procesu s EU-om, kao i za skoru ratifikaciju Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u novom sazivu Hrvatskog sabora.

"Crna Gora i Hrvatska mogu svima u regiji i u širem okruženju služiti kao primjer dobrosusjedstva, primjer kako nemili događaji iz nedavne prošlosti i neka do kraja neriješena pitanja ne predstavljaju smetnju razvoju najboljih međusobnih odnosa i izgradnji zajedničke budućnosti u porodici razvijenih demokratskih država", stoji u Đukanovićevoj čestitki Plenkoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo