NE ODUSTAJE OD RS / Dodik: 'Bošnjaci pokušavaju izgraditi identitet na lažnom mitu o genocidu u Srebrenici'

Image
Foto: Dejan Rakita/Pixsell

Dodik je kazao kako je neovisnost RS njegova želja i da od nje ne odustaje iako on možda neće biti taj koji će taj cilj uspjeti ostvariti

21.7.2022.
15:42
Dejan Rakita/Pixsell
VOYO logo

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je u četvrtak kako će se nastaviti boriti za izdvajanje Republike Srpske iz BiH dodajući kako u prilog ostvarenju tog cilja idu nove okolnosti u svijetu.

U dugom intervjuu za Televiziju RS (RTRS), kojega je dao u Banjoj Luci, Dodik je kazao kako je neovisnost RS njegova želja i da od nje ne odustaje iako on možda neće biti taj koji će taj cilj uspjeti ostvariti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moje je da istrčim svoju dionicu na tom putu", kazao je Dodik dodajući kako BiH kao država može opstati jedino ako je prosperitetna, a pošto to nije sigurno će se raspasti.

Smatra kako je secesija RS sada znatno izglednija nego ranijih godina, jer se politička arhitektura diljem svijeta bitno promijenila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svijet više nije isti i mi trebamo gledati naše šanse", kazao je Dodik.

Image
s ruskim veleposlanikom /

Dodik izazvao novi skandal: U Izraelu hvalio Rusiju i njenu politiku protiv Ukrajine

Image
s ruskim veleposlanikom /

Dodik izazvao novi skandal: U Izraelu hvalio Rusiju i njenu politiku protiv Ukrajine

Pojasnio je kako upravo stoga u RS-u neće odustati od provedbe deklaracije koju je entitetski parlament donio prošle godine i kojom je najavio preuzimanje niza ovlasti što ih sada ima BiH kao država, počevši od zdravstva pa do obrane i sigurnosti, što bi de facto vodilo izdvajanju RS iz ustavnopravnog poretka države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je proglašen samo entitetski zakon o lijekovima, čiju je ustavnost ranije ovog mjeseca osporio Ustavi sud BiH i stavio ga izvan snage, a u RS-u su najavili kako tu odluku suda neće poštovati.

Dodik je kazao kako njihove planove za secesiju ništa neće zaustaviti pojašnjavajući kako su samo iz taktičkih razloga, odnosno zbog rata u Ukrajini, privremeno odlučili prolongirati njihovu provedbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovo je vrijeđao Bošnjake tvrdeći kako oni pokušavaju učvrstiti svoj identitet "na lažnom mitu o genocidu u Srebrenici".

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo