'nepristojan gost' / Dodik brani Milanovića, optužuje Bošnjake: 'Njihovi napadi su neutemeljeni i neprimjereni'

Image
Foto: Pixsell

'Bošnjacima nije stalo ni do mira u kući niti do mira u regiji, jer bi u protivnom uvažili činjenicu da je Milanović predsjednik Hrvatske a da su u BiH jedan od tri konstitutivna naroda Hrvati', kaže Dodik

14.7.2021.
10:38
Pixsell
VOYO logo

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik stao je u srijedu u obranu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, ustvrdivši kako su neutemeljeni i neprimjereni napadi na njega koji dolaze od bošnjačkih poličara u susjednoj zemlji. 

Milanović je tijekom ovotjednog radnog posjeta BiH izjavio kako smatra da Bošnjaci Hrvatima nepošteno nameću člana Predsjedništva BiH te je upozorio kako Hrvatska neće odustati od zaštite prava hrvatskog naroda kakva jamči izvorni Daytonski sporazum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga su ga član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović optužili da se ponaša poput "nepristojnog gosta u tuđoj kući", odnosno za bahati odnos prema BiH zbog kojega bi najveću štetu mogli imati upravo Hrvati.

Dodikova je ocjena kako predsjednik Hrvatske nije uvrijedio nikoga u BiH tko želi govoriti činjenicama, odnosno da je iznosio stajališta s kojima netko može biti suglasan ili ne, ali je dodao kako nitko nema pravo o šefu jedne države, pritom susjedne, iznositi takve kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na žalost, bošnjački političari istu netrpeljivost, da ne upotrijebim neku težu riječ, pokazuju i prema Srbiji, iako u BiH živi više od milijun Srba, pa se postavlja pitanje o kojem zajedničkom životu oni govore kada odu u inozemstvo, kada nisu u stanju živjeti ni sa druga dva naroda u BiH, niti prva dva susjeda", kazao je Dodik za entitetsku novinsku agenciju RS.

Zaključio je kako Bošnjacima nije stalo ni do mira u kući niti do mira u regiji, jer bi u protivnom uvažili činjenicu da je Milanović predsjednik Hrvatske a da su u BiH jedan od tri konstitutivna naroda Hrvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo