Nova prijetnja / Dodik najavio kako će policija RS štititi one koji niječu ratne zločine: 'Ako netko pokuša da hapsi...'

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U entitetskoj policiji već su pripremili posebni telefonski broj na koji bi im se trebale javiti osobe kojima prijeti uhićenje zbog veličanja ratnih zločina.

28.7.2021.
20:08
Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik zaprijetio je u srijedu da će policija Republike Srpske spriječiti svaki pokušaj privođenja ljudi koji bi mogli biti predmetom kaznenog progona zbog nijekanja ratnih zločina.

Komentirajući činjenicu da je u srijedu stupio na snagu zakon što ga je nametnuo visoki predstavnik Valentin Inzko, a omogućuje kažnjavanje kaznom do pet godina zatvora osoba koje niječu ratne zločine i veličaju njihove počinitelje, Dodik je za banjolučku Alternativnu televiziju (ATV) rekao da će se osobno zauzeti za to da se taj zakon ne provodi na teritoriju RS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija RS-a već je dobila nalog da naše ljude štiti i brani, što god to značilo. Ako netko pokuša da hapsi, privodi, policija Republike Srpske će to sprječavati", zaprijetio je Dodik.

U entitetskoj policiji već su pripremili posebni telefonski broj na koji bi im se trebale javiti osobe kojima prijeti uhićenje zbog veličanja ratnih zločina i njihovih počinitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
sporni zakon /

Dodik opet prijeti odcjepljenjem RS-a zbog Srebrenice, NATO mu poručio da podupiru integritet BiH

Image
sporni zakon /

Dodik opet prijeti odcjepljenjem RS-a zbog Srebrenice, NATO mu poručio da podupiru integritet BiH

Dodik je pozvao sve koji žive u RS da alarmiraju entitetsku policiju ukoliko imaju bilo kakve informacije o akcijama koje bi pokušali provesti pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ili Sigurnosno obavještajne agencije BiH (OSA).

Dodikova nova prijetnja uslijedila je dan uoči sjednice parlamenta RS koji bi u petak iza zatvorenih vrata trebao razmatrati prijedlog zakona po kojemu bi se djela okvalificirana kao "narušavanje ugleda RS" kažnjavala kaznama od tri do 15 godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Tužiteljstva BiH ranije u srijedu potvrdili su da su već dobili nekoliko prijava građana vezanih za stupanje na snagu novog zakona te da je otvoreno više istraga o slučajevima koji se navodno odnose na nijekanje ratnih zločina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo