jasno i glasno / Dodik: 'Prosvjedi u Banjoj Luci i Beogradu su koordinirani, iza njih stoji Velika Britanija'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

'Glavni motiv izazivanja nestabilnosti je namjera Zapada da spriječi ruski utjecaj na ovim prostorima'

30.12.2018.
10:55
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u intervjuu za beogradski Kurir rekao je da "svako iole politički i sigurnosno pismen može lako zaključiti da su prosvjedi u Banjaluci i u Beogradu koordinirani".

"Iza njih stoji strani faktor, prije svih Velika Britanija, a cilj je rušenje vlasti u RS-u i Srbiji. Glavni motiv izazivanja nestabilnosti je namjera Zapada da spriječi ruski utjecaj na ovim prostorima", rekao je Dodik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Britanija je odobrila šest milijuna funti za sprječavanje ruskog utjecaja ovdje. To znači da je taj novac upumpan u razne NVO, medije… da proizvedu nestabilnost i ruše vlast u Beogradu i RS-u. Zašto netko misli da je mjera njihove politike prema Rusiji obavezujuća i za nas ovdje?! To ne može biti". kaže Dodik.

Komentirajući okupljanja pristalica grupe "Pravda za Davida" u Banjoj Luci, Dodik kaže da je taj pokret u pravu u dijelu koji se tiče inzistiranja na tome da se utvrdi istina o stradanju Davida Dragičevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na to može jedino odgovoriti tužiteljstvo, i poslije toga sud. Sve izvan toga, a tiče se političkih stavova i ocjena, nasrtaja na institucije i pojedince je neprihvatljivo. I dobit će svoj politički odgovor", rekao je Dodik.

Taj politički odgovor je, objašnjava, novi zakon i ukidanje tužiteljstva koje je, kako kaže, pod upravom međunarodnog faktora i formiranje nekog novog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očigledno postoji sprega. U tužilaštvu odugovlače i neće da rade svoj posao kako bi se napravila atmosfera navodne odgovornosti izvršne vlasti za taj slučaj", kaže Dodik i objašnjava da izvršna vlast u RS ne imenuje tužitelje ni suce, već da to radi Sarajevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo