Ponovno predsjednik / Dodik: 'Srpski narod se desetljećima pokušava izboriti za svoja prava. Ne odustajemo od svog identiteta'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

U obraćanju stranačkim kolegama i gostima rekao je da njegova stanka neće dopustiti stvaranje jedne nacije u BiH, čime bi se poništio srpski identitet

15.6.2019.
16:57
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Milorad Dodik ponovno je u subotu izabran za predsjednika vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), na stranačkom kongresu na kojemu je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić rekao da Bosna i Hercegovina nikada neće biti muslimanska država, a da Republika Srpska ostaje glavni interes Beograda.

Dodik je bio jedini kandidat na Šestom saboru SNSD-a koji je održan u Laktašima kod Banje Luke. Izabran je jednoglasno na sjednici najvišega stranačkog tijela kojemu je nazočilo 1200 izaslanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obraćanju stranačkim kolegama i gostima rekao je kako je Republika Srpska najbolji dio BiH te istaknuo da njegova stanka neće dopustiti stvaranje jedne nacije u BiH, čime bi se poništio srpski identitet. Ti pritisci, prema Dodikovu mišljenju, traju još od vremena austrougarske uprave nad BiH, a sada opet jačaju takve inicijative.

"Nažalost, srpski se narod ovdje desetljećima pokušava izboriti za svoja prava i sada se tako nešto traži, da odustanemo od svog identiteta, što nikada nećemo dopustiti", istaknuo je Dodik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Sličnog je tona bio i istup srbijanskog šefa diplomacije. Istaknuo je da je Republika Srpska glavni interes Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Republika Srpska je glavni interes Srbije i srpskog naroda. Imamo mi u mitologiji i drugih glavnih mjesta za srpstvo, ali to je povijest, a Republika Srpska je budućnost. BiH nije i nikad neće biti muslimanska, kako to hoće Bošnjaci", rekao je Dačić.

Političku stranku SNSD Milorad Dodik osnovao je 1996. godine. Ona je vladajuća već godinama u entitetu RS. Trebala bi biti dio državnog Vijeća ministara BiH čija je uspostava blokirana zbog različitih stajališta bošnjačke i srpske strane o aktiviranju NATO-va Akcijskog plana za članstvo (MAP) s Bosnom i Hercegovinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo