rekonstrukcija krvavog pokolja / Dok je sijao smrt po Cetinju, obavio je čak tri telefonska poziva. Koga je sve zvao masovni ubojica?

Image
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore/AP Photo

Izgleda da je ubojica, nakon što je oduzeo život prvoj obitelji, obavio dva telefonska razgovora, dok je treći poziv uputio na samrti

15.8.2022.
16:57
Socijaldemokrate Crne Gore/AP Photo
VOYO logo

Masovni ubojica iz Cetinja tijekom svog krvavog pohoda čak je tri puta telefonirao, priopćila je crnogorska policija. U javnosti je već poznato kako je, nakon jednog ubojstva, Vuk Borilović nazvao supruga ubijene, hladnokrvno mu poručivši da je ubio i svoju i njegovu obitelj.

Međutim, druga dva poziva i dalje nisu u potpunosti riješena, od kojih je jedan poseban misterij, javlja Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava policije Crne Gore objavila je opširno priopćenje u kojem se rekonstruira kretanje i ponašanje pomahnitalog Borilovića, između ostalog navodeći da je za vrijeme monstruoznog čina čak tri puta razgovarao telefonski - i to u različitim vremenskim intervalima, a neke je pozive obavljao čak i kada je bio teško ranjen.

Image
ispovijesti očevidaca /

Policija napravila nekoliko velikih propusta tijekom masakra u Cetinju? Slijedi istraga

Image
ispovijesti očevidaca /

Policija napravila nekoliko velikih propusta tijekom masakra u Cetinju? Slijedi istraga

"Pobio sam i tvoju i moju obitelj", to su riječi koje je ubojica navodno uputio u prvom pozivu, nakon što je ubio obitelj kojoj je bio stanodavac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju Uprave policije, saznaje se da se taj razgovor dogodio oko 15:30 sati. "U razgovoru je, između ostalog, ubojica priopćio da je u svojoj kući lišio života obitelj koja je kod njega stanovala, odnosno dvoje maloljetne djece", stoji u priopćenju.

Nakon toga, Borilović je obavio još dva poziva. Jedan od ta tri bio je upućen poznaniku kojem je prepričao kako je teško ozlijeđen - te da najvjerojatnije neće preživjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako je ranije javila policija, u "razmjeni vatre" s ubojicom ispaljeno je 20 hitaca.

"Do sada provedene mjere i radnje ukazuju da je jedan od hitaca koji je ispaljen od strane policijskih službenika pogodio V.B.", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istom dokumentu dalje se navodi kako je ubojica upravo tada uputio spomenuti, drugi poziv. Identitet osobe koju je nazvao još uvijek nije poznat.

"Ovo potvrđuje i izjava svjedoka koji je telefonom razgovarao sa V.B. oko 15:50 sati, odnosno dvadesetak minuta poslije telefonskog razgovora koji je prethodno vodio V.B. Po izjavi svjedoka, u ovom telefonskom razgovoru V.B. izjavljuje da je lišio života veći broj lica te da je teško ranjen", potvrdili su u policijskom izvještaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali Borilović je obavio još jedan telefonski poziv dok je sijao smrt po Cetinju. Međutim, treći je poziv i dalje potpuni misterij, budući da iz policije nisu naveli ni njegov sadržaj, kao ni kome je bio upućen. Nadležni, navodno, iz sigurnosnih razloga ne žele reći s kim je razgovarao tijekom svog krvavog pohoda.

Iz svega navedenog, može se zaključiti da je ubojica nakon što je oduzeo život prvoj obitelji obavio dva telefonska razgovora, dok je treći poziv uputio teško ranjen, na samrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je objavila i kako, na temelju prikupljenih saznanja, postoje indicije koje su ukazivale na promjene u Borilovićevu ponašanju - no ne i na potencijalno izvršenje ovakvog zločina.

"Naglašavamo i da ne postoje saznanja, niti je policiji prijavljivano, da su postojali raniji konflikti, niti bilo kakav prethodni napad u posljednjem periodu od strane V.B. na obitelj podstanara. U istom smislu, ne treba dovoditi u uzročno-posljedičnu vezu izvršenje ovog teškog zločina sa bilo kakvim protupravnim ponašanjima iz prethodnog perioda", navodi policija uz apel na solidarnost i odgovorno izvještavanje o masovnom zločinu kakav Crna Gora ne pamti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo