ŠTO ĆE REĆI PUTIN? / Dok se Vučić dvoumi, Srbi uzeli stvar u svoje ruke. Beogradski odvjetnički ured samostalno uveo sankcije Rusiji

Image
Foto: AP Photo/Darko Vojinovic, File

U priopćenju su obrazložili da su sankcije uveli zbog ratnog vojnog agresorskog napada na suverenu Ukrajinu i počinjenja nesumnjivih ratnih zločina

10.3.2022.
10:30
AP Photo/Darko Vojinovic, File
VOYO logo

Odvjetnički ured Čedomira Stojkovića iz Beograda priopćio je kako je "samostalno uveo sankcije Ruskoj Federaciji zbog njenog ratnog vojnog agresivnog napada na suverenu državu Ukrajinu i zbog činjenja nesumnjivih ratnih zločina u tom napadu".

U priopćenju navode da je "dužnost svakog pojedinca da u ovakvim okolnostima digne svoj glas u obranu temeljnih principa Europe kojoj pripada – bez obzira u kolikoj manjini se nalazi i bez obzira ne realne efekte takvog protesta, jer veličina principa se mjeri po sasvim drugim stvarima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ureda najavljuju i da neće kupovati proizvode koji imaju rusko porijeklo, naročito naftu i naftne derivate.

Odvjetnički ured je priopćio da će danas, 10. ožujka o odluci obavijestiti i veleposlanstvo Ukrajine u Beogradu kojemu će predati i humanitarnu pomoć. Nešto kasnije danas o tome će obavijestiti i Delegaciju Europske unije u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je naveo odvjetnički ured, sankcije su donijete rukovodeći se osnivačkom Poveljom UN-a, u cijelosti prihvaćajući vrijednosti izložene u osnivačkim aktima Vijeća Europe, istinski implementirajući pravila europske Konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda, vjerujući u zajedničke vrijednosti Europske unije, izražavajući antifašističku i antinacističku tradiciju naroda Republike Srbije, s uvjerenjem o nužnosti prkosa prema sveobuhvatnoj i od Ruske Federacije više desetljeća financiranoj kampanji ‘putinizma’ i ‘putinizaciji’ društva u Srbiji kojom se kontinuirano preoblikovala kolektivna svijest".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo