nevjerojatan natječaj / 'Domišljati' državni službenici od javnog novca kupovali banane, šećer i kavu za odlazak na žalost

Image
Foto: Shutterstock

Ovakav natječaj brzo je postao viralan

14.5.2022.
20:21
Shutterstock
VOYO logo

Javne nabavke u BiH često obiluju nepravilnostima, zloupotrebama i sumnjivim narudžbama, a kroz njih je vidljiva i bahatost državnih službenika. To je zabilježeno i u Brčkom gdje se lokalna komisija odlučila za nabavu "potrepština povodom odlaska na žalost u slučaju smrti".

Državni službenici iz Brčkog pokazali su svoju dovitljivost u vidu dodatnog okorištavanja javnog novca, zatraživši objavu natječaja, čiji je sadržaj nabavke naišao na zgražavanje javnosti, javlja klix.ba. Naime, Pravosudna komisija Brčko distrikta zatražila je od nadležnog odjela u lokalnoj vladi objavu natječaja za nabavku "potrepština povodom odlaska na žalost u slučaju smrti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tender su zahtijevali članovi Pravosudne komisije, Osnovnog suda, Pravobraniteljstva i Ureda za pravnu pomoć, a kako je vidljivo u dokumentaciji, zatražena je nabavka deset kilograma kave u pakiranjima od po 500 grama, zatim 20 pakovanja napolitanki s mliječnim i kakaovim punjenjem sa pojedinačnom težinom od 430 grama, 10 komada jednolitarskog soka od naranče sa 100-postotnim udjelom voća, a isto se odnosi i na sok od borovnice.

U specifikaciji natječaja dalje je navedeno po 20 kilograma banana i limuna te deset kilograma šećera u kocki u pakiranju od po jedan kilogram. Na kraju je zatražena i nabavka deset komada ukrasnih vrećica. Ovakav natječaj brzo je postao viralan. Građani Bosne i Hercegovine s nevjericom su dočekali posljednji potez bahatosti državnih dužnosnika, u ovom slučaju zaposlenih u pravosuđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Vladaju strah i ucjena /

Korupcija kroz iznudu seksa, Hrvatska je druga najgora u EU! Veliko istraživanje za 2020. porazno po našu zemlju

Image
Vladaju strah i ucjena /

Korupcija kroz iznudu seksa, Hrvatska je druga najgora u EU! Veliko istraživanje za 2020. porazno po našu zemlju

Ovaj postupak osudila je i Brčanska vlada na čelu s gradonačelnikom Esedom Kadrićem, a kako su naveli u priopćenju, sama pomisao da se za ove potrebe netko uopće usudio da raspiše javni natječaj, budi osjećaj bespomoćnosti i sramote.

"Odlučno demantiramo bilo kakvu odgovornost za ovaj sramni postupak nadležnih u Pravosudnoj komisiji Brčko distrikta BiH. Podsjećamo javnost da se vlast u Brčkom, kao i u svim ostalim demokratskim društvima dijeli na izvršnu, zakonodavnu i sudsku te je tako koncipiran i budžet Brčko distrikta BiH", navedeno je u priopćenju Vlade Brčko distrikta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su dodali, sve institucije izvršne, zakonodavne i sudske komponente vlasti u Brčko distriktu imaju svoj dio proračuna kojim raspolažu na način kako to zakon nalaže. Nažalost, naglasili su, neki su zloupotrijebili svoja ovlaštenja i posegli za ovim sramotnim potezom, koji je zgrozio javnost, ne samo u Brčkom već i u regiji.

"Ono što dodatno boli je činjenica da zaposlenici u Pravosudnoj komisiji, koja je nosilac ovog natječaja, očigledno nemaju nikakvu empatiju prema kolegama i kolegicama sa kojima zajedno zarađuju za život. Uz to, njihova mjesečna primanja su daleko iznad prosjeka u Brčko distriktu BiH", naglasili su iz vlade.Iz lokalne vlade su zatražili poništavanje natječaja koji je objavljen 9. svibnja ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo