Biden sastavlja novu vladu / Donald Trump napokon odstupa s dužnosti, ali njegovi pristaše ne odustaju od prosvjeda

Trumpa se ovih dana vidi samo na golf terenu, a čuje jedino putem Twittera

24.11.2020.
19:50
VOYO logo

Tri tjedna nakon američkih izbora, Donald Trump stigao je najbliže do priznavanja poraza. Nakon što je središnja agencija za prijenos vlasti službeno pokrenula proces, Trump nije imao izbora nego podržati odstupanje s dužnosti.

S druge strane, Joe Biden ova ista tri tjedna svakodnevno radi na sastavljanju novog tima koji bi trebao voditi državu. Dok on govori o novoj Americi, Trump i dalje ne odustaje od teze da su ga na ovim izborima pokrali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi koji su se bojali da Donald Trump neće odstupiti s vlasti, mogu odahnuti. Ovih ga se dana vidi samo na golf terenu, a čuje jedino putem Twittera. Jer iako je podržao prijenos dužnosti, od istjerivanja pravde ne odustaje.

Image
Gotovo je /

Biden je i službeno pobijedio, može početi proces prijenosa vlasti

Image
Gotovo je /

Biden je i službeno pobijedio, može početi proces prijenosa vlasti

"Naš slučaj se SNAŽNO nastavlja, nastavit ćemo jaku borbu i vjerujem da ćemo uspjeti. Ipak, u najboljem interesu naše domovine, preporučujem Emily i njezinom timu da učine sve što je potrebno u pogledu inicijalnih protokola, a isto sam naredio i svom timu", poručio je Trump putem Twittera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja tri tjedna, milijuni glasova opet su se brojali na zahtjev Donalda Trumpa.

Dio građana svakodnevno prosvjeduju i poručuju da su ovo ukradeni izbori. Ali onda je sinoć birački odbor savezne države Michigan i službeno završio s novim prebrojavanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potvrđeno je da je demokratski kandidat Joe Biden ostvario prednost od 154 tisuće glasova u odnosu na predsjednika Trumpa", rekao je reporter David Eggert.

Nakon toga, šefici središnje agencije za službeni prijenos vlasti nije preostalo ništa drugo nego da uputi pismo Joe Bidenu. On je pak jučer održao još jedan u nizu tranzicijskih sastanaka, ovoga puta s gradonačelnicima diljem zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sukus svega jest da bez vas ne možemo ništa napraviti. Ova se zemlja gradila od dna prema gore", poručio je Biden, izabrani američki predsjednik.

Sastavlja i članove nove Vlade. Jedan od njih je dobro poznati John Kerry, bivši Obamin državni tajnik i jedan od kreatora Iranskog nuklearnog sporazuma, sada bi trebao vratiti SAD u Pariški sporazum o klimi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ministra domovinske sigurnosti postavio je osobu latino porijekla, a državnu je blagajnu Biden ovoga puta prepustio ženi.

Janet Yellen, bila je prva žena na čelu američke središnje banke, a sada bi trebala postati prva žena ministarstva financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako imamo dvije različite slike Amerike. Jednu koja se priprema za novu vlast i drugu u kojoj Trumpove pristaše od prosvjeda ne odustaju, jer kako je i sam predsjednik na odlasku rekao - odstupit će zbog lažiranih rezultata, ne zato jer je izbore doista izgubio.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo