nastavak lova na vještice / Donald Trump zahtijeva istragu o 'ubacivanju' FBI-ja u njegovu predizbornu kampanju

Image
Foto: YouTube

'Tražim ovdje, a sutra ću to i službeno učiniti, da ministarstvo pravosuđa ispita je li se FBI iz političkih razloga ubacio ili nadzirao Trumpovu kampanju', objavio je američki predsjednik na Twitter profilu

21.5.2018.
7:45
YouTube
VOYO logo

Američki predsjednik Donald Trump zatražio je u nedjelju provođenje istrage o mogućem 'ubacivanju' agenata FBI-ja u njegovu predizbornu kampanju, na što se žali već nekoliko dana bez konkretnih dokaza.

"Tražim ovdje, a sutra ću to i službeno učiniti, da ministarstvo pravosuđa ispita je li se FBI iz političkih razloga ubacio ili nadzirao Trumpovu kampanju", objavio je na Twitteru, tražeći da se ispita jesu li "takve zahtjeve iznijeli ljudi iz Obamine adminstracije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki predsjednik, koji žestoko kritizira istragu posebnog državnog tužitelja Roberta Muellera nazivajući je "lovom na vještice", već nekoliko dana tvrdi, ne pružajući nikakve dokaze, da je njegova kampanja bila "infiltrirana" iz političkih razloga.

Po pisanju New York Timesa, FBI je od informatora doista zatražio da se sastane s dvama članovima Trumpova tima, Carterom Pageom i Georgeom Papadopoulosom, ali je to bilo u okviru istrage o njihovoj možebitnoj povezanosti s Rusijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi demokratski zastupnici optužuju Bijelu kuću i republikance da zapravo žele destabilizirati Muellera koji već godinu dana vodi istragu o eventualnom tajnom dogovoru Moskve i predizbornog stožera Donalda Trumpa ne bi li potonji pobijedio u utrci s Hillary Clinton u studenom 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adam Schiff, demokratski član obavještajnog odbora Zastupničkog doma ocijenio je u nedjelju da su tvrdnje američkog predsjednika o nekakvom "špijunu" unutar kampanje "besmislica".

"Njegov 'zahtjev' ministarstvu pravosuđa da istražuje stvari za koje zna da nisu istinite, zlouporaba je vlasti i skretanje od pravosudnih problema koji se gomilaju", dodao je, oštro reagirajući na predsjednikov tvit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mueller je prije godinu dana podignuo optužnice protiv ruskih državljana i tvrtka zbog njihove uloge u kampanji dezinformiranja na društvenim mrežama 2016. koja je trebala povećati Trumpove izglede za pobjedu na izborima.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo