za rekreativne svrhe / Dozvolit će kućni uzgoj: Kalifornija će glasovati o legalizaciji marihuane

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Mjera će također uspostaviti sustav za licenciranje, reguliranje i porez na promet marihuane

29.6.2016.
11:23
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Kalifornija je spremna odlučiti hoće li legalizirati marihuanu za rekreativne svrhe, rekli su iz ureda državnog tajnika, te bi se u studenom trebalo izaći na glasovanje.

Predložili su takozvani "Zakon za odrasle koji koriste marihuanu", kojeg je podržao guverner Gavin Newsom. To bi omogućilo ljudima u dobi od 21 godine nadalje da koriste marihuanu u privatne svrhe i da im se omogući privatni uzgoj do šest sadnica marihuane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas se obilježava novi početak za Kaliforniju dok se pripremamo za zamjenu skupog, štetnog i neučinkovitog sistema zabrane marihuane", rekao je glasnogovornik inicijative Jason Kinney.

Mjera će također uspostaviti sustav za licenciranje, reguliranje i porez na promet marihuane, čime će gradske vlasti ostvariti lokalne kontrole ili zabraniti komercijalnu distribuciju unutar svojih granica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inicijativi je potrebno nešto više od 402,000 valjanih potpisa kako bi se kvalificirali za glasovanje. Taj broj su premašili, rekli su iz ureda državnog tajnika, a inicijativu će potvrditi tajnik Alex Padilla 30. lipnja.

Istraživanja javnog mnijenja pokazuju da su stavovi ljudi pomaknuti u korist liberaliziranja marihuane u odnosu na 2010. kad su glasači iz Kalifornije porazili inicijativu za rekreacijsko korištenje kanabisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalifornija je bila prva zemlja koja je legalizirala marihuanu za medicinske svrhe 1996. iako je kanabis ostalo klasificiran kao ilegalni narkotik prema američkom zakonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo