novo okupljanje / Dragičević okupljenim prosvjednicima: 'Svakom fašizmu i ugnjetavanju vlastitog naroda mora doći kraj'

Image
Foto: Vijesti.hr

Dragičević je najavio kako će na skupu u nedjelju iznijeti popis konkretnih zahtjeva koji morau biti ispunjeni do 9. siječnja

28.12.2018.
20:52
Vijesti.hr
VOYO logo

Stotine prosvjednika okupile su se i u petak u središtu Banje Luke tražeći istinu o smti mladića Davida Dragičevića a policija im ponovo nije dopustila zadržavanje na središnjem gradskom trgu.

Deseci pripadnika temeljne i interventne policije opremljenih štitovima bili su raspoređeni na rubovima Trga Krajine kada je tamo pristigla skupina koju je predvodio Davor Dragičević, otac pokojnog mladića čija je smrt u ožujku i dalje nerazjašnjena i postala je povodom za višemjesečne prosvjede koji su postupno prerasli u bunt protiv režima Milorada Dodika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stanite uz narod" uzvikivali su provjednici suočeni s policajcima kojima su potom okrenuli leđa i predvođeni Davorom Dragičevićem krenuli u pohod gradskim ulicama noseći transparente s porukom "Davidovo srce" te zastave s njegovim likom.

Iznijet će zahtjeve

Dragičević je ponovo pozvao sve na veliki masovni skup na Trgu Krajine koji je zakazan za nedjelju i za kojega je skupina "Pravda za Davida" dobila policijsko odobrenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragičević je najavio kako će tada iznijeti popis konkretnih zahtjeva koji moraju biti ispunjeni do 9. siječnja. "Svakom teroru, fašizmu i ugnjetavanju vlastitog naroda mora doći kraj", kazao je Dragičević poručivši kako niti jedna vojska više ne može zaustaviti bunt započet u Banjoj Luci.

Zbog skučaja "Dragičević" u Banju Luku su ranije tijkom dana stigli i članovi Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH (VSTV).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik tog tijela Milan Tegeltija najavio je kako je moguće da istragu od okružnog tužiteljstva preuzme Tužiteljstvo BiH a istodobno je kao potpuno neprimjerene ocijenio izjave predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je u četvrtak kazao kako su u okružnom tužiteljstvu osobe odgovorne za eskalaciju krize vezane za istragu o smrti Davida Dragičevića.

Dragičević odbacio Dodikovu ponudu

Dodik je kazao kako bi tužitelje trebalo "izbaciti iz njihovih ureda" ukoliko za mjesec-dva ne donesu odluku o ovom slučaju. "Takve izjave ocjenjujemo apsolutno neprimjerenim i pozivamo sve aktere političkog života da se uz pravo na kritiku svakog segmenta društva pa tako i pravosuđa, suzdrže i izbjegavaju takve vrste ocjena koje mogu dovesti u pitanje integritet i nezavisnost pravosudnih tijela", kazao je Tegeltija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Dragičević je još u četvrtak odbacio Dodikovu ponudu da se pridruži prosvjedima čiji je cilj razjašnjavanje okolnosti pod kojima je stradao David. "Milorad Dodik je zločinac i ubojica", rekao je Davidov otac.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo