kakav preokret / Drama u Australiji se nastavlja! Novak Đoković ponovno uhićen? Brat tenisača: Novak je sada s odvjetnicima

Image
Foto: AP Images

Brat tenisača, Đorđe Đoković. potvrdio je da Novaka žele deportirati

10.1.2022.
9:27
AP Images
VOYO logo

 Prvi tenisač svijeta Novak Đoković dobio je u ponedjeljak žalbu na odluku o odbijanju vize na Saveznom okružnom sudu Australije uoči Australian Opena.

Sudac Anthony Kelly poništio je ukidanje vize i naložio australskoj vladi da plati sudske troškove i pusti Đokovića iz imigracijskog pritvora u roku od pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac je ocijenio da je odluka vlade da teniskoj zvijezdi ukine vizu za ulazak u zemlju "nerazumna".

Kelly je naredio da Đoković bude pušten u roku od 30 minuta i da mu se vrate putovnica i druge putne isprave, što mu daje priliku da osvoji rekordni 21. Grand Slam naslov na Australian Openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
velika prašina /

Suđenje u Australiji: Sudac odlučio u korist Novaka Đokovića i izrazio zabrinutost

Image
velika prašina /

Suđenje u Australiji: Sudac odlučio u korist Novaka Đokovića i izrazio zabrinutost

Međutim, odvjetnici savezne vlade rekli su sudu da ministar za imigraciju zadržava pravo da iskoristi svoje osobne ovlasti da ponovno ukine Đokovićevu vizu.

Vladin savjetnik Christopher Tran obavijestio je sud da će ministar za imigraciju, državljanstvo, migrantske usluge i multikulturalna pitanja - a ne ministar koji je prvotno ukinuo vizu - sada razmotriti hoće li iskoristiti osobne ovlasti za ukidanje Đokovićeve vize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brat tenisača, Đorđe Đoković, potvrdio je da Novaka uhićuju u Melbourneu i da ga žele deportirati.

"Besane noći za cijelu obitelj. Prolazimo kroz jako tešketrenutke, Novak je pokazao koliko je ustrajan i koliko vjeruje u svoje ideale i da je veliki čovjek i izborio se ne samo za sebe već za cijeli svijet. S druge strane imamo ssustav u Australiji koji je donio odluku u korist svim činjenicama i nije postojao razlog za nekom drugom odlukom, a sad dobijamo informacije da je očito ministar unutarnjih poslova iznad suda", rekao je Đorđe Đoković za TV Prva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


"Definitivno je ovo politika, sve je ovo bila politika. Mi smo angažirani na svim društvenim mrežama i posljednja je informacija da ga hoće zatvoriti. Trenutno se savjetujemoi s advokatima i PR službama. Novak je sa svojim odvjetnicima u prostorijama gdje je bilo suđenje, a on trenutno razmišlja o svojim opcijama. Ovo je bio veliki poraz za australijske vlasti i ovo teško podnose", kazao je Đorđe novković, prenosi Alo!.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo