ZATVORILI DVIJE POSTAJE / Drama u Münchenu: 'Imali smo konkretne podatke da će ekstremisti Islamske države napasti!'

Image
Foto: Twitter

Vlakovi sada ponovno mogu koristiti glavnu željezničku postaju u Münchenu, kao i drugu u okrugu Pasing, kazala je glasnogovornica policije, dodavši da će službenici i dalje provoditi nasumične provjere pojedinaca

1.1.2016.
9:16
Twitter
VOYO logo

MÜNCHEN - Dvije željezničke postaje u Münchenu ponovno su rano ujutro u petak otvorene, nakon što su bile zatvorene na Staru godinu zbog "konkretnih obavještajnih podataka o mogućim samoubilačkim napadima povezanim s ekstremističkim pokretom u vezi Islamske države", izvijestila je njemačka policija.

Vlakovi sada ponovno mogu koristiti glavnu željezničku postaju u Münchenu, kao i drugu u okrugu Pasing, kazala je glasnogovornica policije, dodavši da će službenici i dalje provoditi nasumične provjere pojedinaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenute postaje bile su evakuirane od mogućih terorističkih napada u četvrtak navečer.

Navodeći informacije koje je primio od stranih obavještajnih službi, bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann rekao je da je prijetnja bila povezana s organizacijom Islamske države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš općeniti pristup je da nećemo dozvoliti teroristima da diktiraju kako živimo naše živote", rekao je Herrmann ranije na konferenciji za medije.

Ranije je policija objavila na Facebooku da vjeruje da postoji prijetnja od terorističkog napada na području Münchena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema raspoloživim informacijama, za koje smo prosudili da su vjerodostojne, noćas se namjerava provesti napad", izvijestila je policija u četvrtak navečer.

Kako doznaje njemačka novinska agencija, odlučujuće naznake koje su motivirale tamošnju policiju na zatvaranje tih postaja pristigle su od francuskih vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevni list Sueddeutsche Zeitung izvijestio je da je cilj policijske istrage šest osumnjičenika. Policija je o mogućim napadima doznala iz više izvora, piše DPA.

Šef policije Hubertus Andrae izjavio je da je postojala prijetnja od samoubilačkih napada, ali i da je zabrinutost smanjena u ranim satima u petak, nakon što je kriza dosegnula vrhunac kratko nakon ponoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrae je na konferenciji za medije izjavio da je u napadu trebalo sudjelovati između pet i sedam bombaša samoubojica.

U bavarskom glavnom gradu bilo je mobilizirano otprilike 550 policajaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom noći vlakovima nije bilo dozvoljeno da se približe spomenutim postajama, a nakon što su bile evakuirane oko njih je postavljen kordon, a teško naoružana policija blokirala je ulaze.

Akcija njemačkih vlasti pridonijela je nervozi u mnogim europskim glavnim gradovima na ispraćaju Stare godine, pa su pojačane mjere sigurnosti nakon što je u proteklih godinu dana zabilježeno niz terorističkih napada, a najveći se dogodio u studenome u Parizu, kada je ubijeno 130 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo