potrebno poštivanje mjera / Dramatičan apel iz mostarske Covid bolnice zbog porasta novozaraženih: 'Jednom u životu poslušajte struku!'

Image
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

''Treći smo na svijetu po broju zaraženih u odnosu na broj stanovnika'', rekli su djelatnici covid-bolnice

23.8.2021.
16:49
Denis Kapetanovic/PIXSELL
VOYO logo

Djelatnici mostarske Covid bolnice uputili su u ponedjeljak dramatičan apel građanima da prekinu masovna okupljanja i počnu poštivati epidemiološke mjere jer je zabilježen veliki porast novozaraženih od koronavirusa, dok je tijekom vikenda sedam osoba preminulo od posljedica povezanih s Covid-19.

„Broj dnevnih prijema na Covid Odjelu je od šest do 10 pacijenta što je za početak četvrtog vala više nego ikada. Očekujemo puno više od toga i to jako brzo. Treći smo na svijetu po broju zaraženih u odnosu na broj stanovnika“, navodi se u pismu djelatnika covid-bolnice upućenom lokalnim medijima u Mostaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj bolnici tijekom vikenda preminulo je sedam, uglavnom starijih bolesnika, čije se smrti povezuju s covidom-19. Na bolničkom liječenju trenutačno je 50 bolesnika, od kojih je četvero na respiratoru, dok je šestero na potpori kisikom. U posljednja tri dana zabilježena su i 172 novozaražena koronavirusom u Hercegovačko-neretvanskoj županiji sa sjedištem u Mostaru.

Image
42 osobe na respiratoru /

Stožer objavio nove podatke: Hrvatska ima 73 nova slučaja zaraze, dvije osobe su preminule

Image
42 osobe na respiratoru /

Stožer objavio nove podatke: Hrvatska ima 73 nova slučaja zaraze, dvije osobe su preminule

Djelatnici bolnice za covid pozvali su građane da izbjegavaju sva velika okupljanja, pogotovo u zatvorenim prostorima, držanje distance i nošenje maski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Jednom u životu poslušajte struku i stanite uz nas! Postanite dio nas i pomozite nam da ovo što prije završi, da se vratimo u normalan život“, upozorili su.  U apelu se navodi kako nepoštivanje mjera otežava rad bolnice, a napose starijih ljudi.

„Upućujemo i molbu stožerima i ministarstvima da uvedu najstrože mjere do sada uključujući i novčane kazne“, stoji u pismu djelatnika te bolnice u Mostaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvali su i svećenike da prestanu s poticanjem ljudi da se rukuju tijekom misa kada se iskazuje mir, te da se ograniči broj gostiju na svadbenim slavljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo