upravljanje ribolovnim naporom / 'Drastične kvote su srušene': U Europskom parlamentu usvojeno izvješće Ruže Tomašić

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Iz ureda Tomašić priopćili su kako je to velika pobjeda za hrvatske ribare

13.11.2018.
13:38
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

S 342 glasa za, 295 protiv i 24 suzdržanih, Europski parlament usvojio je izvješće zastupnice Ruže Tomašić o Višegodišnjem planu za malu plavu ribu u Jadranu. Izvješće ide protiv prijedloga Komisije o uvođenju drastičnih kvota za srdelu i inćun te predlaže godišnje smanjenje ulova od 4% s 2014. kao referentnom godinom, kao i nastavak dosadašnje prostorno-vremenske regulacije ribolovnog napora i ograničenja broja ribolovnih dana po plovilu. 

Na taj način riblji će se fond postupno obnavljati bez značajnog negativnog socio-ekonomskog učinka koji bi izazvale kvote, a poseban je i naglasak na zaštiti područja na kojima se zadržava riba mlađih godišnjih klasa i zaštitu stokova u periodu mrijesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drastične kvote su srušene, neće biti devastirajućeg učinka na naše ribarstvo i prerađivačku industriju", napisala je Tomašić na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvješće je prošli tjedan usvojio i EP-ov Odbor za ribarstvo. Iz ureda Tomašić priopćili su kako je to velika pobjeda za hrvatske ribare jer je Europska komisija željela uvesti sustav kvota, čemu se ona zajedno s domaćim ribarskim sektorom usprotivila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo