teturaju prema prijevozima / Društvene mreže preplavile snimke pijanih unovačenih Rusa: 'Zašto idemo? Gdje idemo??'

Image
Image

Na jednoj je snimci čak među unovačenim muškarcima izbila tučnjava

23.9.2022.
15:01
VOYO logo

Nakon što je Vladimir Putin u srijedu najavio djelomičnu mobilizaciju, a njegov ministar obrane Sergej Šojgu objavio da kreće poziv za 300.000 Rusa, u toj je državi krenulo opće ludilo.

Avionski letovi iz zemlje bili su rasprodani isti dan, a oni za nekoliko dana unaprijed dosegli su vrtoglave cifre. Diljem zemlje počeli su nicati prosvjedi protiv mobilizacije, a od ruskih nezavisnih udruga za ljudska prava stižu vijesti kako policija novači prosvjednike i novinare koji su izvještavali o prosvjedima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Društvene mreže sada su počele preplavljivati snimke i videa onih koji nisu uspjeli pobjeći mobilizaciji. I dok neke prikazuju potresne kadrove muškaraca koji se opraštaju od svojih obitelji, druge pokazuju mračniju stranu ruske vojske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, sve je više snimaka koje prikazuju pijane muškarce kako teturaju prema avionima i autobusima koji bi ih trebali dopremiti na bojišnicu.

Na nekim je snimkama prikazano kako putem zaboravljaju svoje stvari, a na jednoj je čak među unovačenim muškarcima izbila tučnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok se neki u komentarima podsmjehuju 'veličini' ruske vojske, drugi podsjećaju kako se ipak radi o ljudima koji su protiv svoje volje odvedeni u rat koji nisu sami započeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako primjerice na jednoj snimci pijani novak viče: "Zašto idemo? Gdje idemo? Tko to zna??"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da se na snimkama mogu vidjeli mladići iz ruskih etničkih pokrajina. Analitičari su pretpostavljali da će se i ovaj krug novačenja, kao i u početku invazije na Ukrajinu, fokusirati na ruske regije u kojima ne žive etnički Rusi.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo