novi val / Državljani jedne europske države možda će ponovo morati nositi maske, posebice u javnom prijevozu

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Tradicionalno postoji dvotjedna odgoda između porasta broja slučajeva i hospitalizacija, kao i između hospitalizacija i smrti

27.6.2022.
23:27
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Francuzi bi ponovno trebali početi nositi maske na napučenim mjestima, pogotovo u javnome prijevozu, budući da se Francuska bori s novim valom oboljelih od kovida, kazala je ministrica zdravstva Brigitte Boruguignon u ponedjeljak.

"Ne kažem da bi trebalo biti obvezno, no molim stanovnike Francuske da stave masku u javnome prijevozu", kazala je za RTL te dodala da je to "građanska dužnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije da samo preporučam, već to od vas tražim", rekla je i dodala da bi maske ponovno trebalo nositi i u drugim zatvorenim prostorima, kao što su radna mjesta i trgovine.

Francuska je zabilježila novih 17 601 slučajeva zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata, što je najveći broj zabilježen u ponedjeljak još od 18. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije pet dana, čelnik kampanje za cijepljenje Alain Fischer potvrdio je da zemljom hara novi val kovida, potaknut pojavom novih varijanti virusa, kao i drugdje u Europi, te dodao da je osobno za ponovno uvođenje obveznog nošenja maski u javnome prijevozu.

Image
CIJEPLJEN S TRI DOZE /

Tomašević pozitivan na koronavirus: 'Ima blage simptome, radit će od kuće'

Image
CIJEPLJEN S TRI DOZE /

Tomašević pozitivan na koronavirus: 'Ima blage simptome, radit će od kuće'

Novi slučajevi zaraze u Francuskoj polako, ali sigurno rastu od kraja svibnja, te se na sedmodnevni prosjek dnevnih slučajeva povećao više od četverostruko, s 17 705 slučajeva 27. svibnja na 71 018 u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupni je broj ipak pet puta manji od rekordnog s početka godine, koji je iznosio 366 179.

Broj hospitaliziranih zbog bolesti najmanji je u pola godine te je 18 lipnja iznosio 13 876, no otad je narastao za 1223 te iznosi 15 099, što je najviše u posljednjih četiri tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradicionalno postoji dvotjedna odgoda između porasta broja slučajeva i hospitalizacija, kao i između hospitalizacija i smrti.

Broj smrtnih slučajeva od kovida u Francuskoj povećan je za 48 unutar 24 sata u utorak, te ukupno iznosti 149 406.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo