jednoglasno / Dužnosnici RS-a odbacili poziv za otkazivanje referenduma o tome hoće li se poštovati presude Ustavnog suda BiH

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

'Ne pada mi na pamet da se bavim PIC-om i njihovim priopćenjima', kazao je Dodik

30.8.2016.
21:54
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Najviši dužnosnici Republike Srpske u utorak su odbacili poziv Upravnog odbora VIjeća za provedbu mira u Bosni i Hercegovini (PIC) za otkazivanje referenduma najavljenog za 25. rujna.

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je kako ga apsolutno ne zanimaju stajališta PIC-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne pada mi na pamet da se bavim PIC-om i njihovim priopćenjima", kazao je Dodik u jedinoj izjavi za entitetsku agenciju Srna pojašnjavajući kako je zauzet jer slavi rođenje unuke.

Nešto je rječitija bila predsjednica entitetske vlade Željka Cvijanović koja je kazala kako se ne mogu dovoditi u pitanje prava građana da se na referendumu izjašnjavaju o pitanjima koja su za njih bitna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"PIC je taj koji godinama krši i lomi demokraciju u BiH i veoma često onemogućava istu tu BiH da počne disati koristeći oba plućna krila. Oni zajedno s političkim Sarajevom prekrajaju ustavnu strukturu BiH po pravilu na štetu RS", izjavila je Cvijanović no osim iznošenja političkih prosudbi ipak nije izrijekom pojasnila što njena vlada kani točno učiniti nakon što ju je međunarodna zajednica pozvala da odustane od referenduma na kojemu bi se trebalo izjašnjavati o tome hoće li se ili ne poštovati presude Ustavnog suda BiH.

Bez obzira na političke sukobe koji među njima postoje, Dodiku i Cvijanović u osudi stajališta PIC-a pridružio se i srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova osuda referenduma nije pametan stav PIC-a jer pokazuje jednostranost", kazao je Ivanić za portal "Nezavisnih novina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo