seksualno zlostavljanje / Dva mjeseca nakon potresne priče Milene Radulović, Srbiju trese nova afera. Glumac Branislav Lečić optužen za silovanje

Glumica Danijela Štajnfeld za silovanje je optužila kolegu Branislava Lečića

26.3.2021.
19:50
VOYO logo

Dva mjeseca nakon potresne priče glumice Milene Radulović o silovanju i začetku pokreta Nisi sama, Srbiju trese nova afera. Glumica Danijela Štajnfeld za silovanje je optužila kolegu Branislava Lečića.

Lečić tvrdi da se nikad ništa neprofesionalno među njima nije dogodilo, a što je rekao na današnjem saslušanju na sudu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispitivanje koje je cijela Srbija čekala danima konačno je počelo. Glumac Branislav Lečić već satima iznosi svoju stranu priče u optužbi da je silovao glumicu Danijelu Štajnfeld.

Image
broj otmica u porastu /

Djevojčicu (12) oteli i silovali: 'Većinu sam vremena bila okovana lancima. Bilo je strašno'

Image
broj otmica u porastu /

Djevojčicu (12) oteli i silovali: 'Većinu sam vremena bila okovana lancima. Bilo je strašno'

Njegova nekadašnja partnerica u predstavi Danijela Štajnfeld, koja danas živi u Americi, progovorila je prije nekoliko dana za portal Insajder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić. To se dogodilo 7. svibnja 2012. godine. (…) To je bilo jako veliko mučenje. Psihološko, emotivno, fizičko i seksualno, u jednom trenutku nisam mogla govoriti, nisam mogla stajati, nisam mogla podići ruke. Onda me vratio kući. Poslije 4 dana smo imali predstavu zajedno'', rekla je.

Otkad je priča izišla u javnost, nekadašnji ministar kulture u vladi ubijenog Zorana Đinđića nije se oglašavao. Sve do prekjučer kada je u 16-minutnom obraćanju naveo da je žrtva medijske hajke, te da želi odgovarati samo na sudu. Obratio se i Danijeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Reci istinu Danijela. Samo smo bili partneri u poslu. Maksimalno sam se trudio da shvatiš koju ulogu igraš, a neko tko bude gledao snimku te predstave i čitao tekst i govorio o njemu i gledao jasno će vidjeti odakle porijeklo ovakvog tvog ponašanja'', kazao je Lečić.

Štajnfeld je objavila i snimku svog razgovora s Lečićem nekoliko godina poslije navodnog silovanja, u kojem on nije negirao događaj, no Lečić danas tvrdi - vježbali smo za ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se ovo događa dva mjeseca nakon začetka pokreta Nisi sama, kad je glumica MIlena Radulović progovorila o tome kako ju je mjesecima silovao drugi glumac Miroslav Aleksić. Sve što se dogodilo nakon toga, kaže Štajnfeld, nagnalo ju je da progovori i o sebi.

''Kada se pojavio slučaj žrtava Mike Aleksića u javnosti, Branislav Lečić je smislio da bude veliki aktivist protiv seksualnih zločina. U trenutku kada je on pozvao bivše učenike škole Mike Aleksića da uđu u njegovu glumačku školu, to je prelilo kap'', rekla je Štajnfeld.

I dok je javnost u Srbiji podijeljena, sve više glumica nepristrano daju podršku Danijeli Štajnfeld. Najglasnije je to napravila glumačka prvakinja Mirjana Karanović - koja više nikad ne želi igrati ni u jednoj u predstavi u s Lečićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo