danas suđenje / Dvojica muškaraca i žena u Britaniji povezani s terorizmom? Optuženi za skupljanje informacija i novca

Image
Foto: Marius Becker/DPA/PIXSELL

Mohammed Ali Ahmed, Zakaria Boufassil i Soumaya Boufassil optuženi su za kaznena djela u vezi s terorizmom koja se odnose na prikupljanje novca i informacija

29.4.2016.
7:26
Marius Becker/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Dvojica muškaraca i žena u Birminghamu, u središtu Engleske, optuženi su u četvrtak za kaznena djela u vezi s terorizmom koja se odnose na prikupljanje novca i sudit će im se u petak na sudu u Westminsteru u Londonu.

Mohammed Ali Ahmed (26), Zakaria Boufassil (26) i Soumaya Boufassil (29) uhićeni su 15. travnja s još dvjema osobama u okviru 'velike istrage koju vodi policija West Midlandsa za borbu s terorizmom', priopćila je tada policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova akcija je dio opširne istrage koju odjel za suzbijanje terorizma vodi u suradnji s čitavom protuterorističkom mrežom, MI5, međunarodnim partnerima, pa tako i s belgijskim i francuskim vlastima, kako bi otklonio prijetnju u Velikoj Britaniji nakon napada u Europi", rekao je u toj prigodi Marcus Beale, zamjenik načelnika policije West Midlandsa.

Mohammed Ali Ahmed i Soumaya Boufassil optuženi su da su se između 1. siječnja 2015. i 8. travnja 2016. pripremali 's ciljem da izvedu terorističke čine ili pomognu drugima da ih izvedu', dodaje policija u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Optuženi su za prikupljanje novca", navodi isti izvor.

Zakaria Boufassil je pak optužen zbog toga što se '7. srpnja 2015. ili ranije dogovorio' s Mohammedom Ali Ahmedom da se 'novac i druga dobra' stavljaju na raspolaganje treće osobe, doznaje se od istog izvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova dvojica su znala ili su imala razloga sumnjati da će se novac iskoristiti u terorističke svrhe", dodaje policija.

Uz ovih troje optuženika, optužen je i Fazal Sajjad Younis Khan (40) za neovlašteno posjedovanje suzavca. Oslobođen je uz jamčevinu i 13. svibnja se treba pojaviti na sudu u Birminghamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo