NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U AUSTRALIJI / Dvorac na napuhavanje odletjeo u zrak, poginulo je četvero djece: 'Užasna nesreća koja će uništiti obitelji'

Tragedija se dogodila za vrijeme proslave povodom završetka polugodišta u školskom dvorištu

16.12.2021.
21:45
VOYO logo

Nezapamćena tragedija dogodila se u Australiji, snažan vjetar podignuo je dvorac na napuhavanje u zrak za vrijeme školske proslave, zbog čega su djeca na njemu pala s visine od 10 metara. Petero djece je poginulo, a još ih je četvero u kritičnom stanju.

Dječja igra pretvorila se u noćnu moru. Nezapamćena tragedija Izazvala je šok i golemu tugu u gradu Devonportu u australskoj saveznoj državi Tasmaniji.

„Policija i hitne službe pozvane su na mjesto događaja nakon što je nalet vjetra navodno podignuo u zrak dvorac i zorb lopte na napuhavanje. Policija i hitne službe brzo su počele pružati prvu pomoć“, izjavio je Darren Hine, ravnatelj policije australske savezne države Tasmanije.

Tragedija se dogodila za vrijeme proslave povodom završetka polugodišta u školskom dvorištu. Četvero je djece preminulo na mjestu nesreće. Ostala su zrakoplovom hitno prebačena u bolnicu no još je jedno dijete ubrzo podleglo ozljedama. Još ih je četvero u kritičnom stanju.

„Ova tragedija imat će snažan utjecaj na zajednicu, a naš prioritet je podrška djeci, obiteljima i osoblju koji su snažno pogođeni ovim događajem“, Tim Bullard, tajnik u Ministarstvu obrazovanja australske savezne savezne države Tasmanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Tragedija u Solinu /

Nakon što su vatrogasci ugasili požar u garažnoj radionici, pronašli su mrtvo tijelo muškarca

Image
Tragedija u Solinu /

Nakon što su vatrogasci ugasili požar u garažnoj radionici, pronašli su mrtvo tijelo muškarca


Preminula djeca imala su tek 10 i 11 godina. Okolnosti nesreće još nisu razjašnjene. Premijer savezne države Tasmanije obećava temeljitu istragu.

„Na dan kada su ovi školarci slavili kraj semestra, u ovo božićno vrijeme, jednostavno je nezamislivo da se to moglo dogoditi. Spremni smo pružiti svu moguću podršku obiteljima stradale djece, učenicima, osoblju i široj zajednici, a što je važno, i našim hitnim službama za koje znam da su isto tako snažno pogođene“, kazao je Peter Gutwein, premijer australske savezne države Tasmanije.

Nesreća spada među najgore takve vrste u Australiji.

„Riječ je o strašnoj tragediji, nezamislivoj, užasnoj nesreći, bizarnoj nesreći koja će uništiti te obitelji“, rekao je Scott Morrison, australski premijer.

Iako su ovakve nesreće rijetke, ovo nije prva takva tragedija. 2019. godine u sličnoj nesreći, u Kini dvoje je djece poginulo, a 20 ih je ozlijeđeno. Godinu dana prije, u Velikoj Britaniji poginula je djevojka u dvorcu na napuhavanje koji je eksplodirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo