SVE SLUŽBE NA NOGAMA / Džihadisti u hrvatskom susjedstvu: čak 70 osoba iz BiH pod istragom zbog terorizma!

Image
Foto: Thinkstock/ILUSTRACIJA

Tereti ih se za kaznena djela organiziranja terorističke skupine, javnog poticanja na terorističke aktivnosti, vrbovanja...

30.3.2016.
17:36
Thinkstock/ILUSTRACIJA
VOYO logo

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine potvrdilo je u srijedu kako trenutačno provodi istragu nad sedamdeset osoba koje su osumnjičene za terorizam, a posebne aktivnosti se provode kako bi se pratilo kretanje državljana BiH koji se odlučuju na odlazak na ratišta u Siriji i Iraku kako bi se tamo borili na strani terorističkih skupina.

Glavni tužitelj BiH Goran Salihović u Sarajevu se sastao s članovima udarne skupine za borbu protiv terorizma koju čine predstavnici svih sigurnosnih agencija u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je priopćeno nakon tog sastanka, državno tužiteljstvo i sigurnosne agencije do sada su otvorile istrage u 33 predmeta povezana s terorizmom, kojima je obuhvaćeno 70 osoba.

Tereti ih se za kaznena djela organiziranja terorističke skupine, javnog poticanja na terorističke aktivnosti, vrbovanja radi terorističkih aktivnosti, protuzakonitog formiranja i pridruživanja stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama, kaznena djela terorizma i kaznena djela povezana s terorističkim aktivnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada su podignute optužnice protiv 20 osoba koje se dovode u vezu s ratištima u Siriji i Iraku, a uskoro se očekuje podizanje još dvije optužnice.

Iz Tužiteljstva BiH navode kako je nekoliko državljana BiH, koji se nalaze u tim zemljama, kontaktiralo policijske i pravosudne agencije u namjeri da se vrate u BiH, sporazumno priznaju krivnju i surađuju s pravosuđem BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veći broj državljana BiH koji su se borili u Siriji ili Iraku, otkrile su sigurnosne službe Turske i oni su sada tamo u zatvorima pod istragom i vjerojatno će biti izručeni bosanskohercegovačkom pravosuđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo