Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
putevima skijaša

Ekipa RTL Direkta provjerila je kako do Austrije: Na granici su provjere bile slabije nego u hotelu!

Putem skijaša, ekipa Direkta zaputila se u austrijski Obertauern

Matija Mlinarić/ 10.1.2022. u 23:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Volite skijanje, a niste baš ljubitelj strogih korona mjera? Onda Austrija ove sezone nije za vas. Jer tamo nije kao kod nas da nitko nema pojma koje su mjere na snazi, već ih se striktno drže. Posljednja u nizu - nošenje maske i na samom skijalištu. I to neće proći bilo koja, već samo ona FFP2. Bez dvostruke doze cjepiva ne može se u kafiće i restorane, a za prelazak granice potrebna je i booster doza, odnosno negativan PCR test.

Na graničnom prijelazu Slovenije i Austrije granični ih je policajac tražio EU COVID potbvrdu i potvrdu o negativnom PCR testu, no sve to nije uopće skenirao, već smo ovlaš pogledao. Kada u stigli u Obertauern već su u hotelu trebali predočiti EU COVID potvrdu, a isto se od njih tražilo u restoranu, kafiću i svakom drugom objektu.

Skijaši moraju imati EU COVID potvrdu, a moraju stalno kod sebe imati i masku. No, na skijalištu svi kažu kako im ništa nije problem.

"Pa ok je, pitala su nas za COVID potvrdu kad smo trebali ski pass i nakon toga nismo imali nikakvih briga", rekao nam je skijaš Andro iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"U principu je OK što treba nositi masku, ali kad skijate, maska vam zapravo i ne treba. Potrebno ju je imati i u hotelu", mišljenja je Grunther iz Njemačke.

"Normalno je. Kao i u Latviji, imamo tri doze i osjećamo se uglavnom sigurno", rekla je Latvijka Santa.

U austrijskim skijalištima, doduše, nedostaje skijaša. Trenutno ih u Obertauernu ima između 7 i 8 tisuća, što je 30% manje nego u godinama bez korone.

Matija Mlinarić/ 10.1.2022. u 23:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču