sad optužuje iran / Eksplozija na norveškom tankeru nije posljedica mehaničke ili ljudske greške

Image
Foto: AP Images

SAD za taj slučaj i eksplozije koje su se istodobno dogodile na japanskom tankeru u tom području optužuje Iran

15.6.2019.
11:36
AP Images
VOYO logo

Uzrok ovotjedne eksplozije na norveškom tankeru u Omanskom zaljevu ostaje nepoznat, objavila je brodarska tvrtka Frontline dodajući da je isključena mogućnost "mehaničke ili ljudske greške".

"Tvrtke i drugi, uključujući predstavnike vlasti, temeljito će istražiti taj slučaj kako bi se otkrio uzrok", navela je brodarska tvrtka u priopćenju objavljenom u petak kasno navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka je objavila da je do eksplozije na tankeru Front Altair došlo u četvrtak oko 7 sati ujutro po srednjoeuropskom vremenu, odmah nakon što je prošao kroz Hormuški tjesnac. 

Pozivajući se na rastuće napetosti u regiji i u očekivanju potpunih informacija o uzrocima eksplozije na Front Altairu tvrtka je objavila da će biti "iznimno oprezna u pogledu novih ugovora u regiji" te će se savjetovati sa stručnjacima za sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

Tijekom subote tim stručnjaka trebao bi pregledati tanker i procijeniti štetu. Tanker Front Altair, koji se zapalio nakon eksplozije, još pluta morem iako je požar ugašen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neimenovanom američkom dužnosniku, kojeg prenosi Reuters, iranski vojni brodovi u Omanskom zaljevu onemogućavaju dva privatna tegljača da odvuku tanker.

SAD za taj slučaj i eksplozije koje su se istodobno dogodile na japanskom tankeru u tom području optužuje Iran, a Teheran odbacuje odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo