'teroristička eksplozija' / Žena se raznijela bombom u glavnom gradu Tunisa: Ozlijeđeno osam policajaca i jedan civil

Image
Foto: AP

Eksplozija se dogodila u centru glavnog grada Tunisa

29.10.2018.
15:06
AP
VOYO logo

Glavni grad Tunisa danas je potresla eksplozija, a državni radio je izvijestio da se žena raznijela bombom. 

Eksplozija se dogodila u centru grada Tunisa, a policije je odmah nakon nje "blokirala" područje oko avenije Habib Bourguiba, piše Reuters

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjesto eksplozije odmah su došla i vozila Hitne pomoći. "Bio sam ispred kazališta kada sam čuo snažnu eksploziju i vidio ljude kako bježe", kazao je Reutersu očevidac eksplozije Mohamed Ekbal bin Rajib.

BBC piše da je bomba eksplodirala blizu policajaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žena stara tridesetak godina raznijela se u centru tuniškog glavnog grada Tunisa u ponedjeljak ranivši devet osoba, među kojima osam policajaca i jednog civila u "terorističkoj eksploziji", kako ju je okarakterizirao ministar unutarnjih poslova.

Svjedoci su opisali eksploziju na aveniji Habiba Bourguibe gdje je policija štitila područje koje se nalazi u blizini gradskog znamenitog Nacionalnog kazališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogla su se čuti vozila hitne pomoći koja su jurila na mjesto događaja.

Tunis, koji je snažno ovisan o turizmu, pojačao je mjere sigurnosti nakon niza militantskih napada usmjerenih na turiste što je gotovo uzrokovalo kolaps sektora turizma prije tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U studenom 2015., 12 pripadnika predsjedničke garde ubijeno je u napadu u Tunisu. Više od 59 turista je ubijeno u dva napada, jednom na nacionalni muzej Bardo, a u drugom na hotel u obalnom gradu Susi. 

Kasnije nije bilo napada tih razmjera, ali je gospodarstvo i dalje u problemima, a vlasti zabrinjavaju militanti koji su smješteni u susjednoj Libiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tunis je jedna od nekoliko arapskih demokratskih zemalja i jedina zemlja koja je odbacila autokraciju za vrijeme Arapskog proljeća 2011. bez izazivanja velikih nemira ili građanskog rata.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo