erdogana krive za sve / Eksplozije na oporbenom skupu u Turskoj: poginule dvije osobe, više od stotinu ozlijeđeno

Image
Foto: AP Images

Pristaše Narodne demokratske stranke su izgovarali uvrede na račun predsjednika Tayyipa Erdogana poput 'ubojico' i bacali kamenje na policajce

5.6.2015.
20:20
AP Images
VOYO logo

Dvije osobe poginule su u petak u gradu Diyarbakiru na jugoistoku Turske u dvije eksplozije neodređena podrijetla na predizbornom skupu glavne kurdske stranke, dva dana prije parlamentarnih izbora, izjavio je turski ministar.

Više od stotinu osoba ranjeno je u tim eksplozijama, rekao je ministar poljoprivrede Medhi Eder, prenosi novinska agencija Anatolija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do eksplozija je došlo blizu elektrotransformatora na gradskom trgu gdje se okupilo više desetaka tisuća pristaša Narodne demokratske stranke (HDP) kako bi slušalo šefa stranke Selahattina Demirtasa.

Prve informacije govorile su o eksploziji elektrotransformatora, ali je ministar energetike Taner Yildiz doveo je u pitanje tu pretpostavku. "Naša provjera jasno je pokazala da izvor eksplozije nije bio transformator", kazao je on novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pristaše HDP-a su nakon eksplozija izgovarali uvrede na račun predsjednika Tayyipa Erdogana poput "ubojico" i bacali kamenje na policajce koji su uzvratili suzavcem i vodenim topovima.

Demirtas je okupljene pozvao da ostanu mirnu, raziđu se i čekaju nedjeljnje izbore. "Ako održimo mir pobjedit ćemo. Nećemo podleži ovim provokacijama", rekao je Demirtas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj HDP-a je prijeći izborni prag od deset posto i prvi put ući u turski parlament.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo