stravičan čin / Ekstremisti podmetnuli požar i ubili bebu pa poručili 'to je cijena koju treba platiti'

Image
Foto: AP/Ilustracija

Beba stara 18 mjeseci je ubijena, a njezin brat i roditelji ozlijeđeni su u napadu židovskih ekstremista u selu Duma na okupiranoj Zapadnoj obali

31.7.2015.
9:46
AP/Ilustracija
VOYO logo

Palestinska beba od 18 mjeseci je ubijena, a njezini roditelji i četverogodišnji brat su ranjeni u napadu židovskih ekstremista na okupiranoj Zapadnoj obali u noći s četvrtka na petak. Svi su stradali u podmetnutome požaru.

Četiri židovska kolonista upala su u palestinsko selo Kafr Duma, u blizini Nablusa i podmetnuli požar u kuću na ulazu u selo. Na zidove kuće napisali su poruku "Cijena koju treba platiti", koju godinama koriste aktivisti ekstremne desnice i doseljenici u Izraelu i na palestinskom području kao opravdavanje za djela agresije i vandalizma protiv Palestinaca i izraelskih Arapa ili napade na muslimanska i kršćanska svetišta, pa čak i na izraelske vojnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelski sigurnosni izvori potvrdili su da je došlo do ovog napada navodeći da se sumnja da je riječ "o napadu s nacionalističkim motivima", kako je kazao policijski glasnogovornik Luba Samri.

Riječ je o najgorem napadu izraelskih ekstremista otkako je palestinski tinejdžer bio mučen do smrti u znak odmazde za ubojstvo tri Izraelca koje su prije godinu dana pogubili njihovi otmičari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuća je uništena u požaru izazvanom dok je obitelj spavala. Susjedna kuća također je pretrpjela znatna oštećenja, no bila je prazna i u njoj nitko nije stradao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo