strah od terorizma / Ekstremne mjere tuniške vlade: uz granicu s Libijom podiže se zid dug preko 150 kilometara

Image
Foto: Youtube

Zid je u srijedu predložio premijer Tunisa Habib Essid, koji smatra da je situacija bezakonja pored granice s Libijom poprimila kritične razmjere

9.7.2015.
16:40
Youtube
VOYO logo

Kao posljedica šokantnog napada na turiste usred plaže u obalnom gradu Sousseu, tuniška je Vlada izdala nalog za izgradnju barijere dugačke preko 150 kilometara uz granicu s Libijom. 

Zid je u srijedu predložio premijer Tunisa Habib Essid, koji smatra da je situacija bezakonja pored granice s Libijom poprimila kritične razmjere. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeruje se da je Seifeddine Rezgui, Tunižanin koji je odgovoran za ubojstvo 38 ljudi u spomenutom napadu, obučen od strane islamskih militanata Ansar al-Sharia, koji su stacionirani u Libiji. 

Zid bi trebala izgraditi i nadzirati tuniška vojska, kojoj bi logističku i tehničku podršku trebale pružati Francuska i Ujedinjeni Arapsi Emirati, također s ciljem jačanja svojih granica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuti napad, kao i onaj par mjeseci ranije koji se odigrao u muzeju Bardo, nanio je golemu štetu državnom turizmu, i čini se kako su Tunižani spremni poduzeti ekstremne mjere kako se takva situacija nebi ponovila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo