tiho odreagirala na aferu / Erdogan neće djelovati protiv Moskve: 'Apsolutno ne dolazi u obzir'

Image
Foto: AP Images

'Ne predviđamo poduzeti slične mjere samo zato jer su neke zemlje poduzele mjere na temelju optužbi', izjavio je Erdogan

28.3.2018.
12:25
AP Images
VOYO logo

Turska neće poduzeti mjere protiv Rusije, kojoj Velika Britanija pripisuje trovanje na njezinu tlu bivšeg dvostrukog agenta, na temelju britanskih optužbi, izjavio je predsjednik Recep Tayyip Erdogan, javljaju u srijedu turski mediji.

Do izjava dolazi u trenutku kad su SAD, nekoliko zemalja Europske unije kao i NATO, čija je članica Turska od 1952., protjerali na usklađen način ovog tjedna ruske diplomate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne predviđamo poduzeti slične mjere samo zato jer su neke zemlje poduzele mjere na temelju optužbi", izjavio je Erdogan a prenijeli dnevnici Hurriyet i Yeni Safak.

"Apsolutno ne dolazi u obzir da djelujemo kao one", dodao je turski predsjednik odgovarajući na pitanja novinara vraćajući se iz Bugarske gdje je susreo u ponedjeljak šefove Europskog vijeća Donalda Tuska i Europske komisije Jean-Claudea Junckera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turska koja posjeduje drugu po brojnosti vojsku u okviru NATO-a, relativno je tiho odreagirala na tu aferu koja je navela London i njegove saveznike da se na spektakularan način suprotstave zajednički Moskvi koja sa svoje strane odbacuje svaku umiješanost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo