TKO BRINE ZA LJUDE? / Erdogan tvrdi da je odbio milijardu eura europske pomoći: 'Ne želimo više taj novac'

Image
Foto: ap images

Erdogan je u ponedjeljak predbacio EU-u da ne želi 'podijeliti teret' s Turskom

2.3.2020.
23:25
ap images
VOYO logo

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je u ponedjeljak da je odbio europsku pomoć vrijednu milijardu eura za prihvat migranata u Turskoj, u trenutku kada su se tisuće ljudi natiskale na grčkoj granici.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovaramo s njima. Kažu nam: 'Poslat ćemo vam milijardu eura'. Koga vi hoćete prevariti ? (...) Ne želimo više taj novac", rekao je Erdogan na tiskovnoj konferenciji u Ankari u društvu bugarskog premijera Bojka Borisova.

Ove izjave dolaze u trenutku kada je Europska unija sve zabrinutija zbog dolaska tisuća migranata na grčku granicu, pošto je Turska objavila da je "otvorila vrata" izbjeglicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Erdogan je u ponedjeljak predbacio EU-u da ne želi "podijeliti teret" s Turskom koja je prihvatila oko četiri milijuna migranata i izbjeglica, uglavnom iz Sirije koji bježe pred ratom u svojoj zemlji što je izbio 2011.

Turski predsjednik također je optužio "grčke vojnike" da su na grčko-turskoj granici "ubili dvoje migranata" i jednog teško ranili, ne potkrijepivši to dokazima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto ranije u ponedjeljak glasnogovornik grčke vlade je nazvao "lažnim vijestima" videosnimku na kojoj se čini da grčki vojnici ubijaju sirijskog migranta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo