U zračnoj luci / Erdoganov posjet Sarajevu obilježio incident: Sukobili se njegovi tjelesni čuvari i policija

Image
Foto: AP Images

Sukob je bio toliko ozbiljan da su svi Erdoganovi čuvari zapravo trebali biti uhićeni

8.7.2019.
17:38
AP Images
VOYO logo

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan doputovao je u ponedjeljak u Sarajevo u dvodnevni službeni posjet a njegov dolazak obilježio je incident u kojemu su se umalo sukobili pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovini i tjelesni čuvari turskog predsjednika.

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić potvrdio je kako je je do incidenta došlo u sarajevskoj zračnoj luci nakon slijetanja zrakoplova u kojemu je bio Erdogan s pratnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galić je za portal "Avaz" kazao kako je sukob bio toliko ozbiljan da su svi Erdogani čuvari zapravo trebali biti uhićeni.

Čuvari poznati po agresivnom ponašanju

"Bili su agresivni, ponašali su se kao da su u svojoj zemlji. Uopće ne poštuju naše zakone. Došlo je do naguravanja kada je osiguranje predsjednika Erdogana odbilo proceduru i redovite kontrole. Zaslužili su da svi budu privedeni i lišeni slobode", izjavio je ravnatelj Granične policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Erdoganovi tjelesni čuvari koji su poznati po agresivnom ponašanju te su se za njegova posjeta SAD tukli s prosvjednicima koji su tamo izražavali nezadovoljstvo autokratskom vladavinom sadašnjeg turskog predsjednika, u zračnoj luci u Sarajevu su čak posegnuli za oružjem pa je malo nedostajalo da dođe do izravnog sukoba s graničnim policajcima.

Turski predsjednik se iz sarajevske zračne luke s pratnjom uputio ka groblju Kovači kako bi tamo odao počast nekadašnjem predsjedatelju Predsjedništva BiH Aliji Izetbegoviću s kojim je gajio duboke prijateljske veze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Erdoganu povjerena skrb o BiH?

Tamo su ga dočekali predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Alijin sin Bakir Izetbegović i bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović a i taj je događaj prošao uz stroge mjere sigurnosti pri čemu ni većini novinara nije bio dopušten ulazak u krug groblja.

Erdogan je opetovano tvrdio kako mu je Izetbegović uoči smrti povjerio skrb o BiH odnosno ostavio mu je "u amanet".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turski se predsjednik nakon posjet groblju službeno sastao sa sadašnjim članovima Predsjedništva BiH.

Najavljeno je kako će on u utorak sudjelovati na summitu država članica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) koji treba biti održan na Jahorini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo