Sve po starom / EU poručio Velikoj Britaniji: Neće biti novih pregovora o Brexitu

Image

Irski premijer Leo Varadkar izjavio je kako vjeruje da se povećava rizik izlaska Velike Britanije iz Unije bez sporazuma

28.5.2019.
21:35
VOYO logo

Europska unija neće ponovno pregovarati o prijedlogu sporazuma o Brexitu s kojim se složila britanska premijerka Theresa May, izjavio je u utorak predsjednik Komisije Jean-Claude Juncker, u vrijeme kada raste zabrinutost da bi se nasljednik May mogao sukobiti s Unijom.

"Sastat ću se s Theresom May, ali mislim da sam bio kristalno jasan - neće biti novih pregovora", rekao je Juncker prije sastanka čelnika EU-a u Bruxellesu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je May najavila da će odstupiti, počelo je natjecanje u vladajućoj konzervativnoj stranci za izbor novog premijera koji bi mogao zagovarati odlučniji raskid s EU.

Kandidat za vođu Konzervativaca i aktualni ministar vanjskih poslova, Jeremy Hunt rekao je ranije u utorak da o prijedlogu sporazuma o povlačenju koji je s Europskom unijom u studenom dogovorila May treba ponovno pregovarati, dodajući kako bi irski "backstop" mogao biti promijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebamo novi tim za pregovore, a u njemu trebaju biti ne samo vlada, nego i DUP i pripadnici ERG-a. Mislim da bismo trebali imati i nekog iz Škotske i Walesa", rekao je Hunt koji se, kada je spomenuo ERG, referirao na parlamentarnu skupinu Konzervativne stranke, Europsku istraživačku grupu, čiji se članovi zalažu za izlazak iz EU-a bez sporazuma. 

No, EU podsjeća da neće biti novih pregovora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irski premijer Leo Varadkar izjavio je kako vjeruje da se povećava rizik izlaska Velike Britanije iz Unije bez sporazuma. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo