PO UZORU ZA FBI / Europa dobila svoju listu najtraženijih kriminalaca: među njima su napadači iz Pariza i pljačkaš šibenske banke

Image
Foto: Eumostwanted

Europske policijske agencije u petak su objavile listu na internetskoj stranici Europola, u nastojanju da osnaže razmjenu informacija nakon napada Islamske države u Parizu u studenom prošle godine

29.1.2016.
20:23
Eumostwanted
VOYO logo

Po uzoru na američki FBI, i Europa odsad ima svoju listu najtraženijih zločinaca na kojoj su na visokom mjestu islamistički miiltanti osumnjičeni za napade u Parizu.

Europske policijske agencije u petak su objavile listu na internetskoj stranici Europola, u nastojanju da osnaže razmjenu informacija nakon napada Islamske države (IS) u Parizu u studenom prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stranici nalik onoj FBI-a u SAD-u, objavljene su fotografije i opisi bjegunaca, osuđenih ili osumnjičenih za teške zločine.

Nacionalne policijske snage biraju sumnjivce za listu kada vjeruju da bi objava na međunarodnoj listi pomogla njihovu uhićenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjereni smo da se najmanje nekoliko osoba skriva u drugoj zemlji u odnosu na onu u kojoj su počinili zločin", rekla je glasnogovornica Europola Tine Hollevoet.

Većina zemalja članica EU-a dio je Schengenske zone slobodnog kretanja ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među 45 najtraženijih ljudi su Salah Abdelslam i Mohammed Abrini, povezani s terorističkim napadima u Parizu u kojima je poginulo 130 ljudi. 

Hvatski tim odlučio se za 34-godišnjeg hrvatskog i srpskog državljanina Bojana Dragičevića koji je pobjegao iz zatvoru u Puli gdje je bio zbog pljačke banke u Šibeniku te 31-godišnjeg državljanina Slovenije Darijana Ješovnika zbog sudjelovanja u krijumčarenju 718 kilograma kokaina iz Brazila u Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, rezultati tražilice se formiraju na temelju lokacije na kojoj se nalazite. 

Image
Foto: Eumostwanted
Image
Foto: Eumostwanted

(FOTO: www.eumostwanted.eu)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo