49 profila / FOTO Europol objavio fotografije najtraženijih europskih bjegunaca, a među njima su i trojica Hrvata

Image
Foto: Europol

ENFAST i Europol pozivaju građane EU-a da posjete mrežnu stranicu i pogledaju fotografije ovih bjegunaca kako bi vidjeli prepoznaju li ikoga od njih

28.9.2022.
11:16
Europol
VOYO logo

Europska mreža timova za aktivno traženje bjegunaca (ENFAST) je 2022. godine uz potporu Europola pokrenula kampanju u potrazi za najtraženijim bjeguncima u Europskoj uniji s naglaskom na bjegunce diljem Europe koji su pripadnici organiziranih kriminalnih skupina. Ove godine objavljeno je 49 profila bjegunaca povezanih s organiziranim kriminalnim skupinama.

Bjegunci iz ovogodišnje kampanje su svi traženi zbog počinjenja teških kaznenih djela u Europi, kao što su ubojstvo, trgovanje ljudima, oružane pljačke i terorizam, među ostalim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizirane kriminalne skupine

Ovogodišnja kampanja osobito je usmjerena na vođe i ključne članove organiziranih kriminalnih skupina. Neki od profila istaknutih na ovogodišnjem popisu uključuju šefove mafije koji su traženi zbog ubojstva i masakra nad nedužnim ljudima, trgovce drogom, trgovce ljudima, nasilne kriminalce koji ubijaju ili čine druga nasilna kaznena djela u ime kriminalnih skupina te osobe koje se bave pranjem i pronevjerom novca.

Image
velika međunarodna akcija /

Razbijena narkomreža albanske mafije. U Hrvatskoj su prali novac osnivanjem tvrtki - Europol

Image
velika međunarodna akcija /

Razbijena narkomreža albanske mafije. U Hrvatskoj su prali novac osnivanjem tvrtki - Europol

Među objavljenim bjeguncima nalaze se i trojica iz Hrvatske: Manuel Vulić, 36-godišnji hrvatski državljanin za kojim se traga radi kaznenih djela Zločinačko udruženje i počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja: Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, Teško ubojstvo i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Zatim Tomislav Šoljić, 37-godišnji hrvatski državljanin za kojim se traga radi počinjenja kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja Utaja poreza ili carine i Pomaganje te radi počinjenja kaznenih djela Teško ubojstvo i pokušaj Ubojstva te Kristijan Čačić, 27-godišnji hrvatski državljanin za kojim se traga radi počinjenja kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vi im možete stati na kraj - #GameOver

ENFAST i Europol pozivaju građane EU-a da posjete web stranicu i pogledaju fotografije ovih bjegunaca kako bi vidjeli prepoznaju li ikoga od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo