Tužba nije bez rizika / Europska komisija ostaje neutralna i neće se pridružiti Sloveniji u najavljenoj tužbi protiv Hrvatske!

Image
Foto: Goran Kovacic/Dusko Marusic/Davor Puklavec/PIXSELL

Manevarski prostor Slovenije tužbom bi se proširio, a za Hrvatsku se ne bi zatvorila vrata u traženju nekog rješenja

18.6.2018.
12:46
Goran Kovacic/Dusko Marusic/Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Europska komisija ostaje neutralna i neće se pridružiti Sloveniji u najavljenoj tužbi protiv Hrvatske pred Sudom EU zbog neprovođenja arbitražne presude o granici, potvrdio je glasnogovornik EK Margaritis Schinas na brifingu za novinare u Bruxellesu.

'Komisija će nastaviti djelovati kao pošten posrednik u pronalaženju prijateljskog rješenja. Ostajemo pri stavu da se rješenje treba pronaći u razgovoru dviju država članica. Komisija neće objavljivati nikakvo izvješće povodom slovenskog pisma utemeljenog na članku 259', rekao je Schinas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije želio komentirati jesu li pravne službe Komisije interno sugerirale europskim povjerenicima da slovenski argument ima osnove u dijelovima koji se tiču moguće povrede prava Unije iz područja ribarstva i Schengenskog zakonika. Drugim riječima, pokušaj Slovenije da pozivanjem na članak 259. europskog ugovora natjera Komisiju da joj se pridruži u tužbi protiv Hrvatske definitno nije urodilo plodom, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo