PRVI PAKET / Europska komisija predlaže 1,7 milijardi eura za upravljenje izbjegličkom krizom

Image
Foto: AP

Za ovu godinu je predviđeno 801,3 milijuna eura, a za sljedeću 900 milijuna eura. Ovogodišnjih 801,3 milijuna eura trebalo bi se osigurati preraspodjelom sredstava u okviru godišnjeg proračuna i doprinosom država članica

30.9.2015.
15:50
AP
VOYO logo

BRUXELLES - Europska komisija je u srijedu donijela prvi paket proračunskih prijedloga za upravljanje izbjegličkom krizom u iznosu od 1,7 milijardi eura europskih sredstava u sljedeće dvije godine.

Za ovu godinu je predviđeno 801,3 milijuna eura, a za sljedeću 900 milijuna eura. Ovogodišnjih 801,3 milijuna eura trebalo bi se osigurati preraspodjelom sredstava u okviru godišnjeg proračuna i doprinosom država članica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komisija predlaže 330,7 milijuna dodatnih obveza za zemlje članice, preraspodjelu 70,6 milijuna eura iz drugih područja te 400 milijuna eura prvotno namijenjenih za humanitarnu pomoć i financiranje susjedske politike EU-a.

Od 800 milijuna eura, 100 milijuna bi bilo namijenjeno za hitno financiranje zemalja članica koje su suočene s najvećim valom izbjeglica u okviru fonda za azil i migracije te fonda za unutarnju sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 300 milijuna je predviđeno u okviru europske susjedske politike za pomć trećim zemljama koje primaju izbjeglice iz Sirije, poput Jordana i Libanona.

Što se tiče sljedeće godine, Komisija će u listopadu predložiti da se 900 milijuna eura za upravljenje izbjegličkom krizom uključi u prijedlog proračuna za 2016. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komisija očekuje da će Vijeće i Parlament potvrditi ove prijedloge što je moguće prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo