'bez toga nema pregovora' / Euroskupina traži od Grčke da u iduća tri dana donese dalekosežne reforme

Image
Foto: AP Images

Predsjednik Euroskupine Jereon Dijsselbloem rekao je da će s rezultatima sastanka Euroskupine upoznati čelnike eurozone

12.7.2015.
17:27
AP Images
VOYO logo

Ministri financija 19 zemalja eurozone završili su sastanak u nedjelju s novim zahtjevima koje će Grčka u sljedeća tri dana trebati prihvatiti kao uvjet za početak pregovora o trećem paketu financijske pomoći.

Austrijski ministar financija Hans Joerg Schelling izjavio je da je Euroskupina zatražila novi reformski program, koji treba prihvatiti grčki parlament, njegov finski kolega AlexanderStubb rekao je da su se ministri dogovorili oko dalekosežnih uvjeta koji moraju biti prihvaćeni u grčkom parlamentu do 15. srpnja, to jest u sljedeća tri dana. To se odnosi na privatizaciju, mirovinski sustav, tržište rada i na porez na dodanu vrijednost, dodao je Stubb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez toga, neće biti pregovora o novom paketu pomoći", rekao je Schelling.

Predsjednik Euroskupine Jereon Dijsselbloem rekao je da će s rezultatima sastanka Euroskupine upoznati čelnike eurozone, koji su započeli izvanredni summit o Grčkoj u trenutku kada je završio sastanak Europskupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Euroskupine Dijsselbloem je rekao da "još ima otvorenih pitanja" i da je sada čelnicima zemalja eurozone da odluče što dalje. "Prešli smo dug put, a ostala su otvorena još neka važna pitanja i o njima će odlučivati čelnici eurozone", rekao je Dijsselbloem.

Povjerenik za ekonomske i financijske poslove Pierre Moscovici rekao je da postignut napredak, da se ostale neke razlike te da je sada na čelnicima zemalja eurozone da pronađu rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo