Globalna kriza / Evo što je šefica Komisije poručila građanima što da rade s bukiranjem ljetnih odmora

Image
Foto: Shutterstock

Kritizirala je i odluku po kojoj turističke agencije nisu dužne vratiti novac onima čija su bukiranja propala zbog pandemije

12.4.2020.
13:31
Shutterstock
VOYO logo

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen je građanima preporučila da još ne bukiraju ljetne odmore zbog nepredvidivosti razvoja pandemije koronavirusa.

"Građanima preporučujem da još malo pričekaju s planovima za ljetni odmor. Nitko trenutno ne može davati ozbiljne prognoze o tome kako će se pandemija razvijati u srpnju i kolovozu", rekla je Ursula von der Leyen u razgovoru za nedjeljno izdanje tiražnog dnevnika Bild, Bild am Sonntag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka demokršćanska političarka je u istom razgovoru kritizirala odluku njemačke vlade po kojoj turističke agencije i tvrtke klijentima čija bukiranja su zbog pandemije koronavirusa propala, nisu dužne povratiti novac nego bonove.

"U cijeloj Europi potrošači imaju pravo birati žele li umjesto odgođenog putovanja novac ili bon", rekla je von der Leyen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je istodobno mušterije "koje nisu u financijskim poteškoćama", pozvala da ne traže povrat novca od turoperatora.

"U ovoj krizi se od svih nas traži solidarnost. Tko to financijski može podnijeti, taj bi ne bi trebao insistirati na povratu novca nego pomoći time što će zadržati bon kako bi se turističkim agencijama pomoglo da prebrode ove teške tjedne", rekla je Von der Leyen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo