zavodnik grubog izgleda / Fidel Castro nije bio poznat samo kao politički div 20. stoljeća, nego i kao veliki osvajač žena

Image
Foto: AP

Navodno je osobito volio plavuše i zaveo je niz Amerikanki, Njemica i Talijanki pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća

30.11.2016.
10:36
AP
VOYO logo

Karizmatični zavodnik grubog izgleda, Fidel Castro nije bio poznat samo kao politički div 20. stoljeća, nego i kao veliki osvajač žena.

Glasine o Castrovoj seksualnoj nezasitnosti počele su se širiti Kubom još u doba kad je vodio gerilsku borbu u šumovitim planinama na istoku zemlje. A potom u pedeset godina koliko je proveo na vlasti, nisu prestale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki kažu da je imao tisuće žena. The New York Post napisao je u članku 2008. da je ih je bilo čak 35.000, podatak koji im je dostavio neimenovani bivši dužnosnik komunističkog režima.

Novinarka Ann Louise Bardach napisala je u knjizi 2009. da je Castro otac "cijelom plemenu" djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali teško je razdvojiti istinu od legende. Unatoč svojim zloglasno dugim govorima, Fidel je rijetko govorio o privatnom životu.

"Privatni život ne bi trebao biti stvar javnosti ili politike", rekao je 1992. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je osobito volio plavuše i zaveo je niz Amerikanki, Njemica i Talijanki pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Tek što je osvojio vlast imao je aferu s mladom Njemicom Maritom Lorenz, koja je kasnije tvrdila da ju je CIA angažirala da ga ubije. Umjesto da to učini, pala je na njegov šarm i zajedno su proveli nekoliko romantičnih večeri u hotelu Habana Hilton, što je priznala u razgovoru za Vanity Fair 1993. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je tada imala 19 godina i kaže da ju je Castro odmah oborio s nogu. "Kada Fidel razgovara s vama, priđe vam sasvim blizu. I gleda ravno u oči. Bio je drag i nježan", kazala je.

Povjesničari su sigurni da je Castro imao sedmero djece s tri žene. Ali zato glasinama o ljubavnicama i 'ostaloj' djeci nema kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fidel nije imao strpljenja za političku obitelj u američkom stilu.

"Govoreći kao revolucionar, odbijam upletati svoju obitelj u politiku. Ideja o prvoj dami mi je komična", rekao je američkom filmašu Oliveru Stoneu za njegov dokumentarac iz 2003. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je otkrio da zapravo nikada nije bio u braku s Dalijom Soto del Valle, zelenookom, 15 godina mlađom plavušom, s kojom je živio zadnjih 35 godina života.

S njom ima petoricu sinova, Alejandra, Alexa, Antonija, Alexisa i Angela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov jedini brak bio je onaj sa studenticom filozofije iz bogate obitelji Mirtom Diaz-Balart, s kojom se vjenčao 1948.

Imali su jednog sina, danas 67-godišnjeg nuklearnog fizičara Fidelita. Veza s prvom suprugom raspala se kad je Castro 1953. završio u zatvoru, nakon prvog pokušaja ustanka. Tavoreći u ćeliji, Fidel je saznao da mu je supruga dobila posao u ministarstvu unutarnjih poslova, što on nije mogao podnijeti i zatražio je razvod. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još u braku je počeo aferu s Natalijom Revueltom, zgodnom udanom plavušom. Zajedno su dobili kćer Alinu, koja je 1993. pobjegla s Kube i živi u Miamiju.

Jedna od najvažnijih žena u njegovom životu bila je Celia Sanchez, kolegica revolucionarka i Castrova osobna tajnica, a vjerojatno i više od toga, koja je umrla od raka prije nego što je počeo vezu s Dalijom Soto del Valle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Aline, sva Castrova priznata djeca žive na Kubi, podalje od očiju javnosti.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo